Hlavní obsah

Volejbalisté z Budějovic na Cuneo nenavázali

Českobudějovičtí volejbalisté nepotvrdili vítězství z italského Cunea a v dalším utkání Ligy mistrů podlehli doma německému Unterhachingu 1:3. Jihočeši ukázali svou sílu pouze v prvním setu, kdy výborně podával Rojas, a Němci se nemohli dostat do zápasu.

Článek

Od druhé hry se však jistota přesunula na protější stranu kurtu. Němci, kteří mají v kádru hráče z pěti zemí, ovládli zápas a kontrolovali si vedení až dokonce. V každém setu kromě prvního vedli stále o několik míčů a navíc v naprostém klidu zvládali i koncovky. Českobudějovickým hráčům tak po zápase nezbylo, než ocenit kvalitu soupeře. „V prvním setu jsme je přehrávali na podání a pak jsme trochu polevili. Soupeř tady udělal minimum chyb,“ konstatoval zkušený univerzál Radek Motys.

Hodně práce měl i David Juračka, který nastupuje na liberu. „Kromě prvního setu, kdy nám vycházelo podání, tady vůbec nekazili. Hráli vysoko na smeči a skvěle blokovali,“ upozornil Juračka. Hned však dodal, že budějovické mužstvo se pokusí v příštím týdnu v odvetě Němcům porážku vrátit. „Každý zápas je jiný a v Německu se uvidí,“ dodal Juračka.

Volejbalová Liga mistrů, 3. kolo skupiny D:
Jihostroj České Budějovice - Generali Unterhaching 1:3 (18, -21, -20, -20).
Rozhodčí: Almkvist (Švéd.), Maškanov (Rus.). Čas: 98 min. Diváci: 1500 (vyprodáno).
Sestava Č. Budějovic: Zapletal, J. Novotný, Smrčka, Mach, Fila, Rojas, libero Juračka - Habr, Sukuba, Motys, Michálek. Trenér: Svoboda.
Tabulka:
1. Poitiers220006:26
2. Cuneo210013:43
3. Č. Budějovice310025:63
4. Unterhaching310025:73

Reklama

Související témata: