Hlavní obsah

Francie - Alžírsko 29:26 Francouzští házenkáři vyhráli i čtvrtý zápas na MS

Francouzští házenkáři vyhráli i čtvrtý zápas na mistrovství světa v Egyptě. Na úvod osmifinálové skupiny šestinásobní světoví šampioni zdolali 29:26 Alžírsko, které utrpělo třetí porážku na turnaji.

Foto: Anne-christine Poujoulat, Reuters

Házenkáři Francie slaví výhru nad Alžírskem

Článek

I když Francouzi vykročili za postupem do čtvrtfinále, nebyl jejich trenér Guillaume Gille s výkonem proti outsiderovi spokojen. "Nemám ze zápasu dobrý dojem. Alžírský tým podal dobrý výkon, ale my jsme nehráli dobře, proto jsem trochu zklamaný," řekl francouzský kouč, jehož svěřenci v úvodu utkání prohrávali 1:5. V závěru ještě umožnili soupeři vyrovnat na 26:26, než třemi góly za sebou rozhodli.

"V koncovce to zvládli lépe, ale musím poblahopřát svým hráčům, kteří šli za vítězstvím. Udělali chyby, které rozhodly o porážce. Jsem na ně ale hrdý," řekl francouzský trenér alžírského týmu Alain Portes.

Egypt si poradil s Ruskem

Po těsné porážce o jeden gól se Švédskem na závěr základní skupiny se vrátil na vítěznou vlnu domácí Egypt, který porazil ruské házenkáře 28:23. Sborná utrpěla první prohru v turnaji. Poprvé na šampionátu zasáhl do hry egyptský kapitán Ahmad El-Ahmar. Šestatřicetiletá legenda dala šest branek, ale deset minut před koncem zápasu odstoupila kvůli zranění.

Severní Makedonie, která nahradila na MS českou reprezentaci, podlehla Slovinsku 21:31 a je v osmifinálové skupině v Káhiře bez bodu poslední.

Mistrovství světa házenkářů - osmifinálové skupiny:
Skupin III (Gíza):
Švýcarsko - Island 20:18 (10:9)
Francie - Alžírsko 29:26 (16:14)
Portugalsko - Norsko 28:29 (14:16).
Skupina IV (Káhira):
Severní Makedonie - Slovinsko 21:31 (9:13)
Rusko - Egypt 23:28 (8:15)
Švédsko - Bělorusko 26:26 (11:15).

Reklama

Související témata: