Hlavní obsah

Házenkářka Kvášová místo návratu do Písku zůstane ještě rok v Sambre

Z avizovaného návratu házenkářské reprezentantky Hany Kvášové do Písku sešlo. Jednatřicetiletá spojka se nakonec rozhodla strávit ještě druhý rok ve francouzském druholigovém celku Sambre. V dubnu přitom Kvášová oznámila, že se na jihu Čech dohodla na roční smlouvě, nakonec ale kontrakt na další sezonu prodloužila ve svém dosavadním působišti.

Foto: Robert Grim/chf.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Bylo to velmi těžké a rozhodovala jsem se hlavně podle dětí a životní situace. Ještě před několika dny jsem se loučila se Sambre, plakala na posledním zápase, loučila se s diváky. Ale Sambre mi nabídlo podmínky k tomu, abych mohla v této zkušenosti pokračovat," uvedla Kvášová na webu České házenkářské federace.

"Sokolu Písek se moc omlouvám. Tento klub je moje srdeční záležitost, a tak jen těžko hledám adekvátní omluvu pro tuto změnu rozhodnutí," řekla. Ujistila, že do budoucna zůstává jihočeský klub její první volbou.

Kvášová, dříve hrající pod dívčím jménem Kutlvašrová, zažívá v Sambre první zahraniční angažmá. V tuzemsku v minulosti působila vedle Písku také v Havlíčkově Brodě a Slavii Praha. V roce 2017 oznámila ukončení kariéry, ale pak se vrátila do domácí soutěže a později i do reprezentace.

Reklama

Související témata: