Hlavní obsah

Házenkářky Mostu čeká v Evropské lize rumunský soupeř Magura Cisnadie

Házenkářky Mostu se v prvním kvalifikačním kole Evropské ligy utkají v druhé polovině října s rumunským celkem Magura Cisnadie. Pokud se českým mistryním podaří postoupit, čeká je v druhém kole DVSC Schaeffler z Debrecínu. Rozhodl o tom dnešní los evropských pohárových soutěží ve Vídni, jenž se týkal celkem osmi českých klubů.

Foto: http://www.dhk-banikmost.cz/

Házenkářky Mostu. Archivní foto

Článek

V nižším Evropském poháru se v 1. kole utkají házenkářky Slavie Praha s celkem Ali-Best Espresso Mestrino z předměstí Padovy. Hráčky Písku čeká soupeř HRK Grude z Bosny a Hercegoviny, Hodonín se při své premiéře v evropských pohárech střetne s ukrajinským HC Galyčanka Lvov, který v minulé sezoně postoupil v soutěži do čtvrtfinále.

V mužském Evropském poháru se Kopřivnice utká s islandským Seifossem. Naopak jihoevropské kluby čekají Duklu Praha, která vyzve řecký A.E.S.H. Pylea, a Zubří, jehož soupeřem bude kyperský Apoel Nikósie.

Ve druhém kole se do soutěže zapojí Karviná, jež nastoupí proti tureckému Izmiru. V případě postupu českých týmů by se Zubří utkalo s bulharským klubem Osam Loveč, Kopřivnice se slovinským celkem Jeruzalem Ormož a Dukla s týmem Izvidač Ljubuški z Bosny a Hercegoviny.

Soupeře zatím nezná český mistr Plzeň, který do Evropského poháru vstoupí až ve 3. kole a jméno protivníka se dozví až při podzimním losu 25. října.

První kolo Evropského poháru má termíny 11./12. a 18./19. září. Druhé kolo se bude hrát 16./17. a 23./24. října, kdy také vstoupí Mostečanky do Evropské ligy.

Reklama

Související témata: