Hlavní obsah

Česko - Slovensko 3:0Volejbalisté netratili v přípravě se Slovenskem ani set

Hradec Králové

Čeští volejbalisté zvítězili v přípravě na zářijové mistrovství Evropy nad Slovenskem 3:0 a v Hradci Králové pak uspěli i v dodatečném čtvrtém setu. V sobotu se oba týmy utkají znovu.

Článek

Zatímco úvodní tři sety měly jednoznačný průběh a Slovensko v nich uhrálo maximálně 18 bodů, čtvrtá sada byla mnohem vyrovnanější a skončila 27:25. "Šli jsme do utkání z plného tréninku, dopoledne jsme byli v posilovně. Všichni si za dnešek zaslouží pochvalu," uvedl na svazovém webu trenér Jiří Novák.

Smečař Lukáš Vašina, autor 19 bodů, vyzdvihl kvalitu servisu. "Po jejich špatném příjmu jsme dobře blokovali, naopak je asi ještě třeba zapracovat na obraně v poli," řekl. "První z řady zápasů, důležitý i pro psychiku. Ukázali jsme dobrý volejbal," dodal univerzál Michal Finger. Domácí hráči se blýskli deseti esy a 13 bodovými bloky.

Tým má na programu celkem osm přípravných utkání, další budou s Lotyšskem (13. a 14. srpna v Kuřimi), v Turecku (24. a 25. srpna) a těsně před šampionátem již v Ostravě s Řeckem (29. a 30. srpna). Ostravská skupina ME pak domácím volejbalistům začne 3. září zápasem proti obhájcům stříbra Slovincům.

Přípravné utkání volejbalistů v Hradci Králové:
ČR - Slovensko 3:0 (18, 14, 18), dodatečný set 27:25
Sestava a body ČR: Vašina 19, Zajíček 5, Finger 14, Licek 11, Mach 7, Bartůněk 2, libero Moník - Indra 12, Patočka 3, P. Bartoš, Polák. Trenér: Novák.

Reklama

Související témata: