Hlavní obsah

Volejbaloví Lvi vykročili do extraligy výhrou, uspělo i Karlovarsko

Vítězství pražských Lvů nad Ostravou zahájilo novou sezonu extraligy volejbalistů. Čtvrtý celek uplynulého ročníku doma nepovolil omlazenému soupeři ani set. Opírat se mohl o reprezentačního nahrávače Jakuba Janoucha či nové posily libero Milana Moníka a Valerije Toduu. Obhájce titulu Karlovarsko vyhrálo na palubovce Odoleny Vody 3:1.

Foto: Lvi/David Kratochvíl

Volejbaloví Lvi Praha vstoupili do extraligy vítězstvím.

Článek

Ukrajinský blokař Todua zamířil k ambiciózním Lvům z Českých Budějovic, Moník z Beskyd. Ostravský celek naopak oslabili svými odchody opory David Janků, Oliver Sedláček či kouč Jan Václavík, který trénuje ve Švýcarsku. Nahradil jej Slovák Richard Vlkolinský. První a třetí set byli hosté vyrovnaným soupeřem, prohráli 22:25 a 24:26.

Karlovarsko v Odolené Vodě získalo první dva sety, ale domácí se nevzdali. V třetí sadě snížili a také ve čtvrté byli obhájcům titulu vyrovnaným soupeřem. Závěr však i díky celkovým 22 bodům univerzála a nejlepšího hráče minulé sezony Patrika Indry lépe zvládlo Karlovarsko.

"Odolka se představila v tom nejlepším světle, o to má naše vítězství větší cenu. Vyhráli jsme, protože jsme se v koncovkách s výjimkou třetího setu vyvarovali zbytečných chyb," řekl trenér vítězů Jiří Novák. "Škoda prohraných koncovek druhé a čtvrté sady, kde jsme chybovali, což nás stálo lepší výsledek," uvedl domácí kouč Pavel Satoranský.

UNIQA extraliga volejbalistů - 1. kolo:
Lvi Praha - Ostrava 3:0 (22, 19, 24)
Nejvíce bodů: Smith 18, Mihajlovič 12, Nedeljkovič 8 - Dvořák 12, Kotas 9, Fořt a Polyňski po 7.
Odolena Voda - Karlovarsko 1:3 (-20, -26, 22, -23)
Nejvíce bodů: Hladík 14, Carmody a Ščadilov po 8 - Indra 22, Wiese 13, Vašina 12.

Reklama

Související témata: