Hlavní obsah

LA Lakers - Minnesota 104:85Bryant hrál s ochrannou maskou a k výhře Lakers přispěl 31 body

Hvězdu NBA Kobeho Bryanta nezastavil zlomený nos ani otřes mozku ani soupeři. Do středečního utkání proti Minnesotě nastoupil lídr Los Angeles Lakers s ochrannou maskou a s 31 body, osmi asistencemi a sedmi doskoky byl strůjcem vítězství 104:85.

Foto: ČTK/AP

Kobe Bryant (vpravo) v souboji s Michaelem Beasleym z Minnesoty

Článek

"Kobe je Kobe. On nechce nikdy vynechat jediný zápas. Kdyby měl zlomené obě nohy, tak řekne: 'Tuhle mi zatejpujte, tuhle zašijte a jdem hrát'," řekl trenér Lakers Mike Brown o Bryantovi, který navíc od začátku sezony hraje s pochroumaným vazem v pravém zápěstí.

K nejnovějším zraněním přišel při víkendovém Utkání hvězd po zákroku Dwyanea Wadea. Otřes mozku mu diagnostikovali dodatečně lékaři poté, co si stěžoval na bolesti hlavy, těsně před zápasem byl ale po sérii vyšetření uschopněn. Maska chránící zlomený nos mu nezabránila v tom, aby předvedl skvělý výkon. "Jen jsem měl pocit, že mám obličej v sauně. Pil jsem svůj vlastní pot, bylo to naprosto nechutné," řekl.

Bryantovým přičiněním Lakers porazili Minnesotu už posedmnácté v řadě. Hostům chyběl nemocný Kevin Love, bez něhož Timberwolves ani jednou v utkání nevedli.

Washington s Janem Veselým pokračuje v sérii porážek, šestou v řadě jim připravilo Orlando, které na domácí celek poslalo trojkovou smršť. Hráči Magic trefili 15 z 36 tříbodových střel a už v první čtvrtině se ujali vedení o 17 bodů. Wizards sice dokázali utkání zdramatizovat a sedm minut před koncem dokonce vyrovnali na 83:83, ale hosté se dvěma trojkami za sebou uklidnili. Orlando vyhrálo 102:95, sedm jeho hráčů nastřílelo 11 a více bodů.

Washington táhl s 33 body John Wall, avšak do dvouciferných čísel už se dostal pouze Jordan Crawford s 18 body. Jan Veselý na hřišti strávil šest minut a stihl dva doskoky a jednu asistenci. Ostravský rodák se dostal i k prvnímu trojkovému pokusu v sezoně, jednalo se však pouze o těžkou střelu na konci první čtvrtiny.

V souboji dvou silných celků vyhrálo Chicago na půdě San Antonia 96:89. Týmu Spurs se stalo poprvé v sezoně, že prohrál utkání, ve kterém vedl po třech čtvrtinách. Hvězdou zápasu byl chicagský Derrick Rose, autor 29 bodů. Nejlepším střelcem Spurs byl náhradník Gary Neal s 24 body, Tim Duncan přidal 18 bodů a 10 doskoků, ale Chicago dokázalo udržet Tonyho Parkera na 11 bodech.

New York Knicks porazili Cleveland 120:103, přestože v poločase prohrávali o 12 bodů. Obrat ve druhé půli vedli náhradníci v čele se Stevem Novakem, který trefil pět trojek a dostal se na 17 bodů. Lavička Knicks nastřílela celkem 50 bodů. Dobrý výkon však předvedla i základní pětka v čele s objevem sezony Jeremym Linem, který k 19 bodům přidal 13 asistencí.

Potřetí v řadě prohrál mistrovský Dallas, který tentokrát nestačil na domácí Memphis (85:96). Už na začátku druhé čtvrtiny navíc hřiště opustil lídr Mavericks Dirk Nowitzki kvůli problémům se zády. Memphis k výhře dovedl Marc Gasol s 22 body a 11 doskoky, Mike Conley přidal 20 bodů a 10 asistencí.

NBA:
Atlanta - Golden State 82:85, Boston - Milwaukee 102:96, Denver - Portland 104:95, Detroit - Charlotte 109:94, LA Lakers - Minnesota 104:85, Memphis - Dallas 96:85, New Orleans - Toronto 84:95, New York - Cleveland 120:103, Philadelphia - Oklahoma City 88:92, San Antonio - Chicago 89:96, Utah - Houston 104:83, Washington - Orlando 95:102 (za domácí Veselý 2 doskoky a 1 asistence).

Reklama