Hlavní obsah

Volejbalistky Bonnerová a Hermannová mají první domácí titul

Opava

Martina Bonnerová a Barbora Hermannová poprvé vyhrály mistrovství republiky v plážovém volejbalu. Dvaadvacetileté favorizované hráčky ve finále šampionátu v Opavě porazily o generaci starší soupeřky Terezu Tobiášovou a Soňu Novákovou ve dvou setech.

Článek

Obhájkyně titulu Michaela Vorlová, která loni zvítězila ve dvojici s Karolínou Řeháčkovou, skončila s Hanou Třešňákovou na čtvrtém místě. V utkání o bronz prohrály s Hanou Skalníkovou a Patricií Missottenovou 1:2.

Zkušené třicátnice Tobiášová a Nováková, která má bronz z mistrovství světa v roce 2001, se do opavského turnaje dostaly na divokou kartu. Nováková ve finále usilovala o jedenáctý titul, Tobiášová byla mistryní republiky v letech 1996 a 1997.

Sedmatřicetiletá Nováková mohla získat domácí titul se čtvrtou partnerkou. Sedmkrát triumfovala s dlouholetou spoluhráčkou Evou Celbovou-Ryšavou, poprvé už v roce 1994, dvakrát s Lenkou Háječkovou a jednou po boku Martiny Šmídové.

Bonnerové a Hermannové patří ve světovém žebříčku letošní sezony 24. místo, jsou v něm českými dvojkami za Kristýnou Kolocovou a Markétou Slukovou. Nejlepší domácí pár v Opavě nestartoval, čtvrtfinalistky z olympijských her v Londýně nepustila na šampionát nemoc Slukové.

Mistrovství ČR v plážovém volejbalu žen v Opavě:
Finále:
Bonnerová, Hermannová - Tobiášová, Nováková 2:0 (15, 8),
o 3. místo:
Skalníková, Missottenová - Vorlová, Třešňáková 2:1 (-17, 18, 12),
semifinále:
Tobiášová, Nováková - Skalníková, Missottenová 2:0 (15, 18)
Bonnerová, Hermannová - Vorlová, Třešňáková 2:0 (13, 16)

Reklama