Hlavní obsah

Most - Levanger 27:22Most se vytáhl na norský celek, do odvety Poháru EHF veze pětigólový náskok

Most

České házenkářské šampiónky z Mostu ukázaly, že po květnovém triumfu v Challenge Cupu hodlají čeřit vodu i v evropské soutěži vyšší kategorie. Úvodní utkání 2. kola Poháru EHF nad norským Levangerem vyhrály 27:22 a pětigólový náskok jim dává slušnou naději pro odvetu.

Foto: Zdeněk Koza

Mostecké házenkářky.

Článek

Celek ze země mistryň světa vyrukoval s hodně svižnou a přitom dost tvrdou hrou, Most ale odpověděl stejnou mincí a tisícovka diváků v hale tak viděla od začátku nesmírně vyrovnaný souboj.

Levanger se třemi reprezentantkami v sestavě naposledy vedl v 18. minutě 8:7, pak ale domácí Müllnerová na téměř pět minut zamkla branku a Most třemi góly v řadě otočil skóre a už soupeřky do vedení nepustil.

V přesilovce inkasovaly

Vzápětí ale přišla hodně nepovedená přesilovka v podání českých šampiónek. Gól při ní nedaly, naopak samy dvakrát inkasovaly. Vyrovnané skóre naštěstí ale vydrželo pouze chvilku, k radosti publika vyšly Mostu dva rychlé protiútoky zakončené z rukou Janouškové.

K tomu perfektně fungovala zkušenou Vítkovou dirigovaná obrana a nakonec se povedlo vybudovat poločasový náskok tří gólů. Po změně stran český mistr těžil z výborné produktivity spojek i úspěšné rotace, neboť se dařilo i hráčkám přicházejícím z lavičky.

Důrazným bráněním se Mostu dařilo obrat soupeřky o sebedůvěru. Levanger, jemuž se aktuálně v norské lize nedaří a nasbíral sérii čtyř porážek, doplácel i na technické chyby.

Sedm minut před koncem bylo vedení domácích už šestibrankové (24:18), přičemž střeleckou pohodu našla hlavně Martínková. Hodně pomohlo i neomylné proměňování sedmiček z ruky Beňuškové, absolutorium zaslouží i Müllnerová v brance.

"Přáli jsme si uhrát výsledek, aby bylo v Norsku o co hrát, a to se povedlo. Trochu kriticky bych řekl, že ta domácí výhra mohla být ještě vyšší, kdyby nám lépe vyšly přesilovky. Potěšil mě ale projev v obraně, tam holky přece jen uplatnily nachystaný důraz. Nemůžeme si ale myslet, že máme něco v kapse, zápas v Norsku bude přetěžký, " mínil mostecký trenér Dušan Poloz.

Pohár EHF žen, první utkání 2. kola
Baník Most-Levanger HK 27:22 (14:11)
Nejvíce branek: Martínková 9, Beňušková 5/5, Janoušková 4, Růčková 3 - Sobstadová-Molidová 8/1, V. Eidemová a Ytterengová po 4, Bergetová 3.

Odveta se hraje v sobotu 12. října v Norsku.

Reklama