Hlavní obsah

Volejbalisté Liberce by rádi ukončili čekání na titul

Liberec

Před deseti lety se liberečtí volejbalisté naposledy radovali z titulu pro mistra extraligy a dlouhé čekání by v nové sezoně rádi ukončili. Tradičně patří ke špičce domácí soutěže, loni vyhráli základní část i Český pohár, vybojovali bronzové medaile v Challenge Cupu, ale v play off extraligy pozici neudrželi. Po prohře v semifinále s Ostravou skončili třetí.

Článek

Dukla vstoupí do své 66. sezóny sobotním zápasem na palubovce ČZU Praha. "V loňské sezoně jsme získali tři medaile ve třech soutěžích, vyhráli 41 ze 49 soutěžních utkání, ale nepostup do finále extraligy pro nás byl velkým zklamáním," přiznal trenér Michal Nekola, který zahájil v Dukle pátý rok svého působení.

"Extraliga bude letos naší prioritou, i když tím neříkám, že bychom Pohár CEV a Český pohár nějak vypouštěli," dodal kouč šestnáctinásobného českého mistra.

Tým prošel změnami. Vrátil se Jakub Vencovský, který působil ve Francii, a nahradil Martina Vodvárku (odchod do Ústí nad Labem) na postu diagonálního hráče. Nahrávač Jakub Janouch ze Zlína přišel místo Matyáše Démara (ČZU Praha) a kádr doplnil blokař Libor Leikep z Příbrami. Do polské ligy odešel kanadský blokař Adam Kaminski. Přestoupili smečaři Daniel Steffan do Benátek nad Jizerou a Jakub Kraus do Ústí nad Labem.

"V nadcházející sezoně je cíl jednoznačný, a to je minimálně postup do finále extraligy," řekl Nekola. Ve větší části přípravy postrádal Tomáše Hýského a Václava Kopáčka, kteří startovali na mistrovství Evropy v Polsku, a také smečaře Jana Hadravu, jenž v létě objížděl turnaje Světového okruhu na písku.

Poprvé doma se Dukla představí v pondělí 28. října proti Zlínu, o dva dny později sehraje odvetu Poháru CEV proti Selveru Tallinn. Pokud přes něj nepřejde, spadne do Challenge Cupu.

Reklama

Související témata: