Hlavní obsah

Oklahoma City - Memphis 113:107Durant pomohl Oklahomě ukončit sérii proher

New York

Basketbalisté Oklahomy ukončili proti Memphisu třízápasovou sérii porážek v NBA. Nejlepší tým Západní konference vyhrál i díky 37 bodům své největší hvězdy Kevina Duranta 113:107.

Foto: Mark D. Smith, Reuters

Tony Allen z Memphisu fauluje hvězdu Oklahomy Kevina Duranta (v popředí).

Článek

Durant po pomalejším startu zaznamenal rovných 30 bodů po přestávce. Díky 17 bodům ve třetí čtvrtině pomohl svému celku do vedení 87:71, které však Thunder málem promrhali. Tři a půl minuty před čtvrtou sirénou stáhli Grizzlies náskok domácích na čtyři body, zvrat ale Oklahoma nepřipustila.

„Ty tři porážky v řadě pro nás byly lekcí, že si nikdy nemůžeme být ničím jisti. Je fajn znovu vyhrát," poznamenal Durant, jenž absolvoval 35. zápas v sezóně, v němž nastřílel minimálně 30 bodů.

Irving si užil svůj první triple-double

Dva hráči si v pátečním programu NBA připsali ceněný triple-double. Vůbec poprvé v kariéře se to podařilo Kyriemu Irvingovi, jenž 21 body, 10 doskoky a 12 asistencemi pomohl Clevelandu k výhře 99:79 nad Utahem.

„Snažil jsem se na to moc nemyslet, ale spoluhráči na mě křičeli, ať udělám ještě jeden doskok, kouč mi říkal, ať udělám ještě jeden doskok, fanoušci křičeli, že potřebuju ještě jeden. Tak jsem si myslel: 'Jasně chlapi, pochopil jsem, nebojte'," uvedl jednadvacetiletý Irving, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem únorového Utkání hvězd.

Počtvrté v kariéře se do dvouciferných čísel v nejdůležitějších statistikách dostal rozehrávač Golden State Stephen Curry, jenž dovedl Warriors k výhře 126:103 nad New Yorkem. Za třicet minut nasbíral 27 bodů, 11 doskoků a 11 asistencí. Ve čtvrté čtvrtině už díky velkému náskoku svého mužstva mohl odpočívat.

Zazářil zraněný Dragič

Osobní střelecké maximum si na 40 bodů vylepšil Slovinec Goran Dragič z Phoenixu, jenž přitom uvažoval, že kvůli bolavému kotníku do utkání proti New Orleans ani nenastoupí. Rozhodl se však, že pomůže Suns ukončit třízápasovou šňůru porážek, což se mu také podařilo.

„Myslím, že teď už všichni Gorana Dragiče znají. Nebo by aspoň měli," uvedl trenér Jeff Hornacek po výhře 116:104. „Takhle hrají hráči pro All Star," dodal kouč s narážkou na opomenutí Dragiče pro Utkání hvězd.

NBA:
Cleveland - Utah 99:79
Dallas - Chicago 91:100
LA Lakers - Sacramento 126:122
New York - Golden State 103:126
Oklahoma City - Memphis 113:107
Phoenix - New Orleans 116:104
San Antonio - Charlotte 92:82

Reklama

Související témata: