Hlavní obsah

Charlotte - Miami 98:109Stav série 0:4Miami v NBA postupuje, Indiana je krok od vyřazení

Charlotte

Basketbalisté Miami prošli bez zaváhání prvním kolem play off NBA. Dvojnásobní obhájci titulu porazili Charlotte na jejím hřišti 109:98 a sérii vyhráli 4:0 na zápasy. Osmá nasazená Atlanta vyhrála na palubovce Indiany, nejlepšího týmu základní části ve Východní konferenci, 107:97 a vede 3:2. San Antonio srovnalo sérii s Dallasem po výhře 93:89 na 2:2.

Foto: Jeremy Brevard, Reuters

Basketbalista Charlotte Bobcats Bismack Biyombo smečuje míč do koše v utkání proti Miami Heat.

Článek

Basketbalisté Miami Heat postoupili do semifinále Východní konference v nejkratším možném čase a jsou jediným neporaženým celkem letošních vyřazovacích bojů. Tým Charlotte si nikdy nepřipsal výhru v play-off pod hlavičkou Bobcats a už se mu to nepodaří, protože do příští sezony klub vstoupí se staronovým názvem Charlotte Hornets.

Situaci ve čtvrtém utkání Miami ulehčila absence Ala Jeffersona, klíčového muže Charlotte. I bez svého lídra Bobcats sice vedli v poločase o dva body, ale třetí čtvrtinu ovládlo Miami 32:17. LeBron James pomohl k výhře 31 body a 9 asistencemi. Domácím nestačilo 29 bodů Kemby Walkera.

Hráči Miami před utkáním provedli stejný tichý protest jako Los Angeles Clippers předchozí den. Také si sundali týmové bundy a rozcvičovali se v mikinách naruby na protest proti rasistickým výrokům majitele Clippers Donalda Sterlinga, jenž čelí vyšetřování NBA.

Indianu vypískali vlastní fanoušci

Indianu vypískali vlastní fanoušci už v prvním poločase pátého utkání s Atlantou. Domácí Pacers sice vedli po první části 21:20, ale v druhé čtvrtině naprosto dominovali hosté, kteří v ní zvítězili 41:19. Po přestávce Pacers prohrávali až o 30 bodů a nepovedlo se jim snížit na menší než osmibodový rozdíl. V klubové historii Indiana už desetkrát prohrávala 2:3 na zápasy a ani jednou se jí nepovedlo takovou sérii otočit.

Hvězdou utkání byl atlantský náhradník Mike Scott, jemuž se během pěti minut druhé čtvrtiny povedlo trefit pět trojek z téměř totožné pozice. Tolik trojek během jedné čtvrtiny v NBA nikdo nenastřílel už dvanáct let.

"Bylo to frustrující, protože jsme nic nezměnili. Nechali jsme je hrát pořád stejnou akci na tu samou střelu," zlobil se po utkání Paul George, jenž vedl domácí s 26 body a 12 doskoky.

Lehkou sérii neprožívá ani nejvýše nasazený celek Západní konference San Antonio Spurs. Svěřenci trenéra Gregga Popoviche ale dokázali urvat koncovku čtvrtého zápasu v Dallasu, v němž hráči obou týmů nastoupili na protest proti Davidu Sterlingovi v černých ponožkách. Spurs vyrovnali v sérii na 2:2 a mají zpět výhodu domácího prostředí.

Domácí Mavericks ve třetí části prohrávali až o 20 bodů, přesto už v polovině čtvrté čtvrtiny bylo vyrovnáno. Klíčovou trojkou v poslední minutě poslal Spurs definitivně do vedení Boris Diaw. Čtyři vteřiny před koncem se pokoušel o vyrovnání Monta Ellis, ale se svým nájezdem neuspěl a Manu Ginobili na druhé straně pojistil vítězství trestnými hody. Ginobili byl nejlepším střelcem utkání s 23 body.

Dramatický vývoj utkání neunesl pivot Dallasu DeJuan Blair, který byl tři minuty před koncem vyloučen. Blair, bývalý hráč San Antonia, se ocitl na zemi s Tiagem Splitterem, jehož poté kopnul do hlavy. Blair předtím výrazně pomohl domácím k návratu do utkání, když v druhé půli nastřílel všech svých 12 bodů a přidal devět doskoků.

Výsledky 1. kola play off NBA
1. kolo play off NBA:
Východní konference:
4. zápas: Charlotte - Miami 98:109, konečný stav série 0:4.
5. zápas: Indiana - Atlanta 97:107, stav série 2:3.
Západní konference - 4. zápas:
Dallas - San Antonio 89:93, stav série 2:2.

Reklama

Související témata: