Hlavní obsah

Česko - Španělsko 3:0Volejbalisté porazili i Španělsko a jsou blíže účasti na ME

Jablonec nad Nisou

Čeští volejbalisté porazili v Jablonci nad Nisou Španělsko 3:0 a po druhém vítězství vedou kvalifikační skupinu o postup na mistrovství Evropy. V pátek zdolali Nory rovněž ve třech setech, v neděli nastoupí proti Ukrajině. Příští týden jsou na programu odvety v Madridu.

Článek

Omlazený český tým bojoval se Španěly o první příčku skupiny D, z níž na šampionát 2015 v Bulharsku a Itálii projde přímo pouze vítěz. Druhý celek bude hrát baráž. Trenér Zdeněk Šmejkal dnes nezasáhl do vítězné sestavy z pátečního duelu proti Norům a neměl ani důvod střídat. Jen takticky na servis posílal blokaře Radka Macha.

"Udělali jsme dva kroky ze šesti. Výsledky nepřeceňuji ani nepodceňuji, máme toho před sebou ještě hodně," řekl kouč Šmejkal v rozhovoru pro web tvcom.cz. Neprozradil, zda právě španělský tým považuje za nejtěžší překážku na cestě na Euro. "Nejtěžší soupeř je vždycky ten příští, takže Ukrajina," dodal.

I dnes hnala domácí reprezentanty vyprodaná Městská sportovní hala a byla svědkem počáteční jasné převahy českých hráčů a později jejich dvou vydařených stíhacích jízd. Španělé totiž po většinu druhého i třetího setu vedli, jenže navzdory nevelkým zkušenostem Šmejkalův výběr koncovky zvládl výborně.

Druhý turnaj budou Španělé hostit od čtvrtka, pořadatelství převzali od Ukrajiny kvůli tamní napjaté politické situaci. Samostatný český tým na ME chyběl jen v roce 2007 v Rusku.

1. kvalifikační turnaj volejbalistů o ME - skupina D
ČR - Španělsko 3:0 (16, 21, 22)
Rozhodčí: Maciejewski (Pol.), La Micela (It.). Čas: 79 min. Diváci: 1500.
Sestavy ČR a body: Baránek 12, Král 16, Habr 3, Michálek 6, Veselý 8, Kriško 15, libero Kryštof - Mach. Trenér: Šmejkal.
Nejvíce bodů Španělska: Villena 17, Noda 11, Delgado a Altayo po 6. Trenér: Muňoz.

Reklama

Související témata: