Hlavní obsah

Česko - Korea 3:2Drama se šťastným koncem pro český tým! Volejbalisté si připsali výhru ve Světové lize

České Budějovice

Čeští volejbalisté odvrátili ve Světové lize mečbol a v Českých Budějovicích porazili v úvodním utkání dvojzápasu Koreu po dramatické bitvě 3:2 na sety. Zápas mohli svěřenci trenéra Zdeňka Šmejkala ukončit už ve čtvrté sadě, ale promarnili čtyři mečboly. V hokejové Budvar Areně vyhráli po skoro dvou a půl hodinách rozhodující tie-break 20:18. Odveta je na pořadu v pátek

Foto: Václav Pancer, ČTK

Česká radost! Uprostřed Petr Michálek, volejbalisté udolali v zápase Světové ligy Koreu.

Článek
Fotogalerie

"Mohli jsme zápas ukončit už ve čtvrtém setu, už v tom prvním jsme měli šanci na vítězství, ale jsme rádi, že jsme nakonec pátý set zvládli. Korejci hrají nestandardní styl, jsou ale výborně organizovaní. Pro oko Evropana se zdá, že mají ve hře chaos, ale není to tak. Špatně se brání," řekl český kapitán Aleš Holubec.

Že půjde o drama, ukázala hned první sada, v které měli Češi čtyři setboly po sobě, ale úvodní dějství prohráli 31:33. Pouze druhý set měl jasný průběh a domácí volejbalisté ho i díky výborným blokům vyhráli přesvědčivě 25:19.

Češi střídali skvělé okamžiky s chybami. Třetí set vyhráli 26:24 a ve čtvrtém vedli 24:21 a 25:24, ale nedokázali překonat obranu soupeře, nebo poslali jako Linz smeč do autu a sadu ztratili. V tie-breaku prohrávali už 8:11, ale vývoj otočili. Nevyužili ani další tři mečboly. Soupeř při svém jediném mečbolu poslal podání do autu a až osmý český mečbol v utkání byl poslední.

Za ty peníze bylo hodně volejbalu, říkal český blokař

"Diváky jsme bavili hodně dlouho, za ty peníze, co zaplatili, jsme jim nabídli hodně minut volejbalu," usmíval se blokař Jakub Veselý a vážně dodal: "Byl to dramatický zápas. Škoda nevyužitých mečbolů, ale výhru 3:2 bereme."

V prvním dvojutkání ve Světové lize volejbalisté minulý týden v Portugalsku vyhráli a prohráli. Čtvrtým účastníkem skupiny jsou Nizozemci, které budou v hale chomutovských hokejistů SD Aréně hostit 13. a 14. června.

Volejbalisté hrají Světovou ligu díky rozšíření počtu týmů po jedenácti letech podruhé v historii. V roce 2003 jako nováčci nečekaně postoupili až do semifinále a obsadili čtvrté místo.

Světová liga volejbalistů - skupina E v Českých Budějovicích:
ČR - Korea 3:2 (-31, 19, 24, -26, 18)
Rozhodčí: Hodon (SR), Simonovič (Srb.). Čas: 143 minut. Diváci: 3100.
Sestava a body ČR: Habr 7, Michálek 16, Veselý 12, Kriško 23, Linz 27, Mach 11, libero Kryštof - Holubec, P. Bartoš. Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: