Hlavní obsah

Zlínští volejbalisté málem sebrali hvězdám z Dynama alespoň set

Zlín

Zlínští volejbalisté měli v Poháru CEV jako jediný ze tří českých klubů výhodu domácího prostředí, ale ani oni se výhry nedočkali. Hvězdami nabitému Dynamu Moskva podlehli 0:3 a odveta za necelé dva týdny se zdá být formalitou. Brno prohrálo ve čtvrtek v Istanbulu 1:3 a Dukla Liberec už ve středu v Toulouse 0:3.

Článek

Zlín sice padl ve třech setech, ale v posledních dvou sadách s ruským vítězem Poháru CEV z roku 2012 držel krok. "První set se nám nepovedl. Bylo tam zbytečně moc respektu," řekl kouč Fatry Roman Macek. Ve druhém setu jeho tým vedl 23:22, ale skalp Dynama se třemi olympijskými vítězi či mistry Evropy nezískalo.

"Jako ostudu to rozhodně nehodnotím. Tento zápas nám může hodně dát. Kluci viděli, že volejbal se dá hrát na mnohem vyšší úrovni," řekl Macek Deníku. Dynamu k prvnímu kroku za postupem pomohli i ruští šampioni her v Londýně Grankin, Běrežko a libero Območajev.

Odveta v Moskvě se uskuteční 18. listopadu, o den později bude Brno hostit Istanbul a také Liberec francouzské Toulouse.

Pohár CEV volejbalistů - 1. kolo, úvodní zápas:
Fatra Zlín - Dynamo Moskva 0:3 (-14, -23, -20)
Rozhodčí: Globačnik (Slovin.), Herbots (Belg.). Čas: 74 min. Diváci: 1500.
Nejvíce bodů: Kolář 13, Uchytil 8, Vašíček 7 - Zajcev 11, Ščerbinin 9, Birjukov 8.
Odveta v Moskvě se uskuteční 18. listopadu.
BBSK Istanbul - Volejbal Brno 3:1 (-23, 13, 10, 10)
Rozhodčí: Penkov (Bul.), Rodríguez (Šp.). Čas: 89 min.
Odveta v Brně se uskuteční 19. listopadu.

Reklama