Hlavní obsah

Charlotte - Oklahoma City 103:110Basketbalisté Oklahomy uspěli i v Charlotte, opět zářil Westbrook

New York

Basketbalisté Oklahomy i bez zraněného Kevina Duranta vyhráli v NBA popáté za sebou. Současnou nejdelší sérii neporazitelnosti v lize prodloužili sobotním vítězstvím 110:103 v Charlotte, rozehrávač Russell Westbrook k tomu přispěl 33 body a deseti asistencemi. Proměnil všech devět trestných hodů a celkem už ze šestek neminul třiačtyřicetkrát za sebou.

Článek

„Russell je skvělý lídr už mnoho let. Pochopil, že máme hodně nových hráčů, že hrajeme bez Kevina a že musí převzít více zodpovědnosti. Dnes byl skvělý a hodně to spoluhráčům usnadnil," vyzdvihl svého svěřence trenér Scott Brooks.

Druhý tým tabulky Východní konference Toronto si dojel pro debakl 76:98 do Houstonu. Domácí Corey Brewer dal 26 bodů, nejvíce v ročníku, James Harden jich nastřílel šestnáct v třetí čtvrtině, v níž Rockets zápas rozhodli.

New Orleans Pelicans si po čtyřech porážkách spravili chuť vítězstvím 105:91 v Miami, i když v průběhu utkání přišli o Anthonyho Davise a Ryana Andersona. Davis si obnovil zranění ramena, Anderson si podvrtl kotník.

Nejvýraznější sobotní výhru si připsali Los Angeles Clippers, kteří doma deklasovali Sacramento 126:99. Syn kouče Clippers Austin Rivers si ve vítězném týmu vylepšil ligové maximum na 28 bodů, trenér Sacramenta George Karl si po úspěšném debutu proti Bostonu připsal v novém angažmá první porážku.

Chicago v závěru odrazilo nápor Phoenixu a zvítězilo 112:107. Pau Gasol zaznamenal double double za 22 bodů a 14 doskoků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.