Hlavní obsah

Lepší to být nemohlo, uznal kouč libereckých volejbalistů Nekola po prvenství v základní části extraligy

Liberec

Volejbalisté liberecké Dukly ovládli základní část extraligy. Už několik kol před koncem si zajistili první místo v tabulce zaručující nejlepší výchozí pozici pro play off. V klubu tak panuje spokojenost s dosavadním průběhem sezóny, byť hlavní vrchol teprve přijde.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Liberečtí volejbalisté slaví vítězství (ilustrační foto).

Článek

„Dopadlo to, jak jsme chtěli," shrnul prvenství po dlouhodobé fázi soutěže trenér Dukly Michal Nekola. „Na otázku, jestli to mohlo být ještě lepší, odpovídám, že nemohlo. Výš se už v tabulce posouvat nemůžeme," argumentoval s tím, že Liberec se s domácím prostředím v základní části rozloučil vítězstvím nad VK Ostrava 3:0.

„Takovým předělem bylo pro nás už utkání s Ústím nad Labem. Tím, že jsme v něm získali očekávané tři body, potvrdili jsme si první příčku a zároveň jsme vlastně už zahájili přípravu na play off. Věděli jsme, že proti Ostravě nás čeká těžký zápas. Rovněž jsme ho zvládli bez ztráty setu," liboval si Nekola. Výhra navzdory výsledku nebyla jednoznačná. „Narazili jsme na vyrovnaného soupeře, který houževnatě bojoval o každý balón. Vyskytly se chyby na obou stranách, ale byli jsme nakonec o kousek úspěšnější a herně šťastnější," upřesnil liberecký kouč.

Nekola: Sezónu chceme dotáhnout do vítězného konce

Dukla půjde do play-off s jasným záměrem. „Nejenže nás první místo staví do role favorita, ale současně víme, že takovou nálepku a visačku ze strany fanoušků prostě musíme přijmout. Základní část jsme v poslední době vyhráli už poněkolikáté a je naším úkolem, abychom splnili očekávání i v play off. To se párkrát nepovedlo, tentokrát chceme dotáhnout sezónu do vítězného konce," přesvědčoval Nekola o nejvyšších metách.

Konkrétního soupeře pro první kolo play off se Liberečtí dozvědí až po posledním kole základní části, které se hraje ve čtvrtek 12. března.

Na následný vrchol sezóny se těší i liberecký nahrávač Jakub Janouch. „Ještě netušíme, na koho narazíme," zamyslel se. „Letos jsem při hře víc vytížený než minulý rok, kdy jsem se na nahrávce střídal s Pavlem Řezníčkem. I to byla škola a zkušenosti bych chtěl hlavně zúročit v dubnu, kdy se hraje o medaile. Loni jsem zažil první extraligové finále v kariéře, ale bez titulu. Musíme makat, aby to teď bylo lepší. Snažíme se herní projev a zodpovědnost rozložit na více hráčů. Základem bude vyhrávat doma," podotkl Janouch.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články