Hlavní obsah

Memphis - Portland 97:86Portland v NBA znovu prohrál, nadto sčítá bolestivé ztráty

New York

Basketbalisté Portlandu prohráli v NBA čtvrté utkání za sebou, v Memphisu podlehli domácímu celku 86:97. Vedoucí tým Severozápadní divize navíc přišel o dvojici zraněných opor LaMarcuse Aldridge a Nicolase Batuma.

Foto: Justin Ford, Reuters

Allen z Memphisu (vpravo) připravuje o míč Lillarda z týmu Portlandu.

Článek

Jeff Green oslavil návrat do základní pětky Memphisu 23 body, Mike Conley přidal 21 bodů a devět asistencí a Grizzlies od první čtvrtiny zápas kontrolovali. „Pořád hrajeme stejně, jenom nám dnes padaly střely. Musíme si prostě věřit a bude to častější," řekl Green k sezonnímu maximu, jedenácti proměněným trojkám.

Během první půle navíc postihly Blazers dvě velké rány. Aldridge, který do té doby nastřílel 16 bodů, odstoupil se zraněnou levou rukou. V druhém poločase už nehrál ani francouzský křídelník Batum, kterého trápí bolavá záda.

„Jsme trochu přitlačení ke zdi. Poslední čtyři zápasy nám nevyšly, to v nabité Západní konferenci není jen tak. A teď se nám ještě zranili dva hráči základní pětky," řekl Damian Lillard, který vedl Portland s 27 body.

Phoenix živí malou naději na play off

Naděje Phoenixu na play off skomírají, výhra Suns na palubovce Houstonu 117:102 je nicméně přiživila. Phoenix ovládl prostor pod košem, ničil Rockets rychlými protiútoky a v úvodu poslední čtvrtiny vedl o patnáct bodů.

Domácí se pak nadechli k velkému náporu a pět minut před koncem snížili na 100:105, ale to bylo z jejich strany vše. Suns výrazně pomohl osobní rekord 34 bodů Erica Bledsoea. „Spoluhráči mi říkali, ať jsem agresivnější. Jsem rozehrávač, mám hodně míč v rukou a musím s ním něco vytvořit," řekl Bledsoe.

Zápas plný zvratů se odehrál v Detroitu. Místní Pistons vyhráli první čtvrtinu proti Chicagu o deset bodů, následně však v druhé čtvrtině vyhořeli poměrem 14:36 a v úvodu třetí čtvrtiny prohrávali o devatenáct bodů. Ani to ale nebylo vše, protože Detroit vyhrál druhou půli o 28 bodů a nakonec slavil výhru 107:91.

Bulls držel skvělým výkonem Pau Gasol, který 17 ze svých 27 bodů dal v druhém poločase, ale zbytek týmu se po půli složil jen na 18 bodů. Strůjcem obratu Pistons byl rozehrávač Reggie Jackson, jenž si připsal 22 bodů a jedenáct asistencí.

NBA:
Detroit - Chicago 107:91
Golden State - Utah 106:91
Houston - Phoenix 102:117
Indiana - Brooklyn 111:123
Memphis - Portland 97:86

Reklama

Související témata: