Hlavní obsah

Házenkářky Mostu a Slavie se utkají o Český pohár

Praha

Obhájkyně prvenství z Mostu a Slavia Praha se utkají ve finále Českého poháru házenkářek. Severočešky ve středečním semifinále vyhrály na palubovce Veselí nad Moravou 29:22, Slavia zvítězila v Olomouci 25:22. Oba vítězné týmy přitom v poločase shodně o dva góly prohrávaly.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Spokojené české reprezentantky, zleva Iveta Luzumová, Hana Martínková, Martina Crhová a Iveta Matoušková - ilustrační foto

Článek

Most po změně stran soupeře jednoznačně přehrál. Veselské panenky vedl poprvé nový trenér Jiří Zerzáň, který v minulém týdnu nahradil Jána Packu a po šesti letech se vrátil do bývalého působiště. Jeho tým ale hned v první pětiminutovce druhé půle náskok ztratil.

"Holky začaly vlažně z obrany i z útoku, dělaly zbytečné chyby a ztrácely koncentraci. V šatně jsme si k tomu museli něco říct, následně nám vyšel úvod druhého poločasu. Pak holky také zlepšily obranu, z protiútoku přidaly góly, celkově zlepšily herní projev a zápas si už pohlídaly," řekl trenér Mostu Lukáš Hudák.

V Olomouci se oba celky až do konce přetahovaly o mírné vedení, ale nakonec Pražanky s novou trenérskou dvojicí Richard Řezáč, Kateřina Keclíková potvrdily roli favorita. "Škoda jen úplného závěru utkání, kdy o gól vedla Slavia a holky nedaly jeden rychlý útok. Jinak celé utkání děvčata o jeden gól vedla a měla na to Slavii porazit," řekl olomoucký trenér Jan Bělka.

Český pohár házenkářek - semifinále:
Olomouc - Slavia Praha 22:25 (12:10)
Nejvíce branek: K. Salčáková 4/2, Hvostaľová, Berová a Kubáčková po 3 - Rajnohová 5, Keclíková 5/1, Kordovská 4.
Veselí nad Moravou - Most 22:29 (13:11)
Nejvíce branek: Šustková 10/4, Gajdošíková 5, Jandásková 2 - Súkenníková 10, Ryšánková 5, Janoušková 4.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články