Hlavní obsah

Budějovičtí obhájci, Zlín a Karlovarsko si zahrají o medaile

Praha

Českobudějovičtí obhájci titulu, Zlín a Karlovarsko doplnili Liberec v semifinále extraligy volejbalistů. Všichni tři ukončili čtvrtfinálové série v pátém zápase na domácí půdě a v prvním kole play off potvrdili roli favoritů. O medaile se utká nejlepší kvarteto po základní části: Liberec se Zlínem a Jihočeši s karlovarským nováčkem. Závěr utkání ve Varech však byl hodně emotivní.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Liberecká Dukla, vítěz dlouhodobé části, uzavřela sérii s Odolenou Vodou už v pondělí a podle očekávání nejrychleji. Jihostroj v pondělí promarnil mečboly a po obrovské bitvě v Příbrami ještě postup neslavil. Ve čtvrtek ale soupeře ve všem předčil, hlavně lépe útočil a blokoval.

"Musím hráče pochválit za preciznost a bojovnost. Bojovali v každém zápase této náročné série, ale v tomto utkání se dokázali nejvíc odvázat. Potvrdilo se to, co jsem říkal. Příbram to v play off zkusila a dlouho jí to vycházelo," řekl kouč úřadujících mistrů Jan Svoboda.

"Povedly se nám všechny zápasy, až na ten poslední. Ve všech jsme dobře ztrátovali. V posledním utkání nám citelně, zejména na přihrávce, chyběl zraněný Čížek," řekl hrající trenér Příbrami René Dvořák. Čížek nastoupil až v závěru a právě jeho smeč do autu znamenala pro tým konec sezóny.

Do semifinále i Karlovarsko a Zlín

Karlovarsko v neděli prohrálo v Praze 0:3, v pondělí vyhrálo až 3:2. Dnes ve třetím setu nováček zahodil pár mečbolů, ale pak měl velký náskok (15:9). Hráči ČZU znervózněli a rozhodčí začal dávat červené karty. Protože už kouč hostů Brazilec Petry měl vyčerpáno střídání a nemohl vyloučené hráče nahradit, sudí zápas ukončil za stavu 22:9.

Z postupu se ve čtvrtek radoval i čtvrtý celek po základní části Zlín, který stejně jako České Budějovice a Liberec obhajuje medailovou pozici z minulé sezóny. Bronzoví Moravané rovněž měli zápas s Benátkami nad Jizerou od začátku ve své režii a sérii vyhráli 4:1 na zápasy.

Semifinálové série hrané opět na čtyři vítězství začnou v Liberci a v Budějovicích ve čtvrtek 2. dubna.

Čtvrtfinále play off volejbalové extraligy mužů - 5. zápasy:
Zlín - Benátky nad Jizerou 3:0 (20, 12, 14)
Nejvíce bodů: Vašíček 16, Kolář 11, Přikryl a Navláčil po 10 - F. Nesvačil 12, Moník 10, Kohlmann 5. Konečný stav série 4:1.
České Budějovice - Příbram 3:0 (17, 21, 21)
Nejvíce bodů: Michálek 15, M. Kriško 14, R. Mach 10 - Josefacki 12, Kuchař 8, Böhm a Anděl po 7. Konečný stav série 4:1.
Karlovarsko - ČZU Praha 3:1 (21, 21, -24, 9)
Nejvíce bodů: Mihajlovič 22, Koláček 16, Szczerbaniuk 14 - Džavoronok a Záveský po 13, Křesťan 12. Konečný stav série 4:1.
Semifinálové dvojice (od 2. dubna):
Liberec - Zlín
Č. Budějovice - Karlovarsko

Reklama