Hlavní obsah

Házenkáři Plzně vyhráli i podruhé a jsou blízko obhajoby

Plzeň

Házenkáře Plzně dělí jediné vítězství od obhajoby mistrovského titulu. Po sobotní přesvědčivé výhře nad Lovosicemi s převahou vyhráli i druhý domácí zápas ve finálové sérii, tentokrát 26:18. Boj o titul se teď přesune do Lovosic, kde příští sobotu a případně v neděli budou mít Západočeši možnost finále ukončit.

Článek

Hráči Talentu ovládali zápas od úplného začátku. Dali první tři góly, ujali se vedení 7:1 a ve zbytku utkání už byl rozdíl skóre nejméně čtyřgólový. Ve druhém poločase dokonce neklesl pod šest branek.

"Řekli jsme si, že na včerejšek musíme zapomenout, hodili jsme první zápas za hlavu a hráli od začátku koncentrovaně," pochválil v televizním rozhovoru přístup domácích hráčů autor čtyř gólů Michal Tonar. "V úvodu jsme hned šli do vedení o čtyři pět gólů a dostali se do pohody, takhle zápasy většinou rozhodujeme na začátku poločasů," řekla domácí spojka.

Hostům se přes veškerou snahu nedařilo výrazněji potrápit obranu favorita. "Hráli jsme špatně. Oni jsou na nás velmi dobře připravení. Každý náš signál vědí, jak bránit, udělají formaci, my jim to házíme do ruky a oni nám dávají lehký góly," konstatovala spojka hostů Jan Landa.

Lovosicím nezbývá než se pokusit o zopakování obratu ze semifinále proti Brnu, s nímž také prohrávali po dvou zápasech 0:2. "Máme týden na to se připravit a udělat nějaké varianty těch signálů. Ten výkon, který jsme tady předváděli, není ten, který bychom předvádět měli," řekl Landa.

Finále play off extraligy házenkářů - 2. zápas:
Plzeň - Lovosice 26:18 (16:9)
Nejvíce branek: M. Škvařil 8, Kavka 5/3, Tonar 4 - Klimt 5, Landa 4/4, Motl 3/1. Rozhodčí: Bečička, Horák. Sedmimetrové hody: 3/3 - 6/5. Vyloučení: 5:6. ČK: 58. Semerád (Lovosice). Diváci: 1348. Stav série: 2:0.
O 3. místo - 2. zápas:
KP Brno - Karviná 25:26 (9:12)

Reklama