Hlavní obsah

Házenkáři porazili Estonce i napodruhé

PÖLVA

Čeští házenkáři plní roli favoritů a pokračují ve vítězném tažení předkvalifikací MS 2007. Po domácí výhře nad Estonci porazili stejného soupeře i na jeho hřišti v Pölvě, a to rozdílem pěti branek.

Článek

"Mohu být spokojen, šli jsme od začátku za druhým vítězstvím ve skupině. Kluci byli na zápas dobře připraveni i nabuzeni, hned v úvodu se povedlo vnutit soupeři styl hry a vedení nám umožňovalo kontrolovat průběh zápasu. Nebylo to úplně snadné, protože domácí se ukázali jako houževnatý protivník, ale zvládli jsme to dobře," řekl Právu do telefonu trenér Pavel Pauza.

Jeho svěřenci brzy získali na estonské půdě klid, když jim vycházely brejky a po dvaceti minutách se při stavu 12:5 už těšili ze sedmibrankového náskoku. "Útok byl patřičně razantní, pohyblivou obranou jsme nepouštěli jejich spojky do střeleckých pozic a vůbec jsme hráli velmi koncentrovaně. Bylo vidět, že se mužstvo i poučilo z prvního vzájemného zápasu v Třeboni, kde nám přece jen dělaly potíže návrat do obrany a moc nešel ani postupný protiútok," líčil český kouč.

Chválil především Házla na střední spojce, který byl nejlepším střelcem. "Zahrál s velkým přehledem, jeho návrat do národního týmu se ukazuje jako velký přínos," tvrdil Pauza. Estonci v čele s dvěma legionáři, ve Finsku působícím Glinkinem a řeckou ligu hrajícím Noodlou, ale bojovali a dokázali stáhnout na rozdíl tří gólů. "Hráli hodně důrazně a udrželi na dostřel až do 49. minuty, kdy ještě prohrávali jen 20:23. Závěr už ovšem znovu proběhl v naši režii, ukázala se herní kvalita a soupeř také trochu odešel fyzicky," doplnil trenér.

Estonsko-Česko 23:28
Nejvíce branek: Glinkin 5, Noodla 4, Järve 3 - Házl 6, Filip a Řezníček po 4, Hrubý, Heinz, Jícha všichni po 3, 800 diváků, poločas 12:15.
Další utkání skupiny: Makedonie-Kypr 33:20, pořadí: 1. Makedonie 4 (65:43), 2. Česko (61:45), 3. Estonsko 0 (45:61), 4. Kypr 0 (43:65).

Reklama