Hlavní obsah

Basketbalový trenér Brown slavil 1000. vítězství v NBA

NEW YORK

Trenér Larry Brown se stal čtvrtým koučem v basketbalové NBA, jenž slavil na lavičce 1000 výher. K zápisu do historických tabulek mu v pátečním utkání pomohli jeho svěřenci z New Yorku, kteří porazili 105:94 Atlantu. Pro Knicks to bylo již šesté vítězství za sebou.

Článek

"Je to skvělý pocit. Pomohli mi k tomu hráči, které jsem měl tu čest trénovat, i trenéři, kteří byli mými učiteli. Vím, že když se mi něco dobrého podaří, tihle lidé jsou ještě šťastnější než já sám," uvedl Brown, jenž v posledních dvou sezonách dovedl Detroit do finále play off a předloni se radoval z triumfu.

Slavný kouč má nyní po 23 letech v NBA bilanci 1000:762 a v exkluzivním klubu doplnil Lennyho Wilkense, Dona Nelsona a současného kouče Miami Pata Rileyho. Všichni stáli v určitých fázích své kariéry na střídačce New Yorku Knicks.

Welsch zaznamenal tři body

Teprve druhý z posledních šesti zápasů vyhrálo Milwaukee, které uspělo 103:102 v Charlotte, i když dokázalo promarnit osmnáctibodový náskok. Český basketbalista v dresu vítězů Jiří Welsch strávil na palubovce 14 minut a zaznamenal tři body. Střelba z pole se pětadvacetiletému hráči příliš nedařila, trefil jen jednou z pěti pokusů. Bod přidal trestného hodu.

Zdravotně zdecimovaní Bobcats na domácí palubovce heroicky zlikvidovali vedení týmu Bucks, v závěru se ale přece jen museli před hosty sklonit. Nájezd T.J. Forda patnáct sekund před koncem přinesl Milwaukee cennou výhru. "Naštěstí jsem byl ve správný čas na správném místě a zakončil jsem," uvedl hrdina závěru.

Ve Philadelphii rozhodlo až třetí prodloužení

Až po třetím prodloužení mohl skončit duel Philadelphie s Bostonem, z těsného vítězství 125:124 se nakonec radovali domácí 76ers. Hvězda Philadelphie Allen Iverson tentokrát neohromovala střeleckými blízko padesátibodové hranice, nicméně 33 bodů a 10 asistencí bylo významným příspěvkem pro tým, jenž se pohybuje na hraně postupu do play off.

"Byl to krásný zápas," uvedl kouč Sixers Maurice Cheeks o nejdelším duelu Philadelphie od roku 1992. "Je tvrdé prohrát po takhle dlouhém zápase, ale zase na druhou stranu jsem rád, že jsem byl u toho," poznamenal bostonský Paul Pierce. Jeho spoluhráč Ricky Davis byl největším vytrvalcem maratonského duelu, na palubovce strávil 57 minut.

Indiana - Washington 85:94
New York Knicks - Atlanta 105:94
Charlotte - Milwaukee 102:103
Philadelphia - Boston 125:124 po 3. prodl.
Minnesota - Denver 103:89
Memphis - New Jersey 81:69
New Orleans/Oklahoma City - Sacramento 90:76
Portland - Orlando 113:108
Seattle - Miami 104:117

Reklama