Hlavní obsah

Reprezentaci chtějí trénovat Ježdík, Hummel a Jusup

PRAHA

Tři trenéři projevili zájem vést českou mužskou basketbalovou reprezentaci v zářijové kvalifikaci o mistrovství Evropy 2007. Do konkurzu s nedělní uzávěrkou se přihlásili Michal Ježdík, který národní mužstvo vedl od roku 2000, dále jeho předchůdce na reprezentační lavičce Zdeněk Hummel a nakonec Chorvat Daniel Jusup.

Článek

O novém kouči reprezentačního mužstva rozhodne sedmičlenný výkonný výbor České basketbalové federace na svém zasedání 26. ledna. ČTK to řekl generální sekretář ČBF Miloš Pražák.

Vedení ČBF vyhlásilo výběrové řízení na nového kouče loni v prosinci. Česká reprezentace v září neuspěla v dodatečné kvalifikaci v boji o poslední volné místo na mistrovství Evropy a vzápětí bylo rozhodnuto o tom, že Ježdíkovi nebude prodloužena smlouva.

Minulý týden ještě nebyl žádný zájemce

Ještě v minulém týdnu nebyl v řízení registrován žádný zájemce. Až těsně před nedělní uzávěrkou se do konkurzu přihlásili právě Ježdík, současně také kouč mistrovského Nymburka, trenér Mlékárny Kunín Hummel a Jusup, který naposledy v předloňské sezoně vedl chorvatský Zadar.

Vítěz konkurzu povede mužskou reprezentaci v příští kvalifikaci o ME, která odstartuje prvním zápasem 31. srpna a skončí po odehrání šesti duelů 16. září. Čeští basketbalisté se jména soupeřů pro čtyřčlennou skupinu dozvědí 12. února během losování v Madridu.

Účast na šampionátu ve Španělsku mají díky předchozím výsledkům jistou týmy Řecka, Německa, Francie, Litvy, Slovinska, Srbska, Itálie a Turecka a pořadatelská země. O zbývajících sedm míst bude v kvalifikaci bojovat šestnáct mužstev včetně České republiky.

Češi budou ve třetím koši

Češi budou nasazeni před losem ve třetím výkonnostním koši. Na mistrovství Evropy postoupí vítězové čtyř skupin a dva týmy z druhých míst s nejlepší bilancí. O poslední volné místo bude bojovat deset neúspěšných mužstev v dodatečné kvalifikaci, která bude na programu těsně před mistrovstvím Evropy.

Česká reprezentace by s přípravou na kvalifikaci měla začít podle všeho v průběhu července, jedná se také o červnovém přípravném duelu proti Itálii.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články