Hlavní obsah

Plzeňští házenkáři zvítězili v Lovosicích a dál stíhají Duklu

Házenkáři Plzně zvládli v 18. kole extraligy v lovosické hale reprízu loňského finále a po vítězství 27:24 stáhli náskok vedoucí Dukly na jediný bod. Hosty nezastavil ani kanonýr Václav Klimt, autor deseti branek.

Článek

Klimt byl totiž až do 28. minuty jediným lovosickým hráčem, který dokázal překonat brankáře Motlíka. Až v závěru poločasu se trefili i Bouček a Malý, domácí však ztráceli šest gólů.

Čtyři minuty před koncem se Lovosice dotáhly na nejtěsnější rozdíl a Plzeň si po Motlově brance na 23:24 vzala oddechový čas. Po něm Západočeši znovu zvýšili náskok a sedmé vítězství v řadě už si pohlídali.

"Rozdílový byl první poločas, ve kterém jsme měli dvanáct technických chyb, za které jsme byli trestáni z rychlých protiútoků. Ve druhém poločase už jsme viděli, že i s Plzní se dá normálně hrát, jenže proti Plzni je strašně fyzicky náročné dotahovat šestibrankové manko," řekl trenér Lovosic Vladimír Šuma.

Suverénně dokráčeli ke třetí výhře za sebou házenkáři Karviné. V prvním poločase dostali jen čtyři góly a poslední Zlín nakonec rozstříleli 31:15. Roli favorita splnily i Hranice, které porazily Litovel, vedený novým koučem Jaroslavem Hudečkem, 23:19 a na čtvrtém místě bodově srovnaly krok s třetím Zubřím.

Reklama

Související témata: