Hlavní obsah

McGrady zařídil výhru Houstonu v Milwaukee, Welsch dal šest bodů

NEW YORK

Český basketbalista Jiří Welsch nastřílel v pondělním utkání NBA šest bodů hostům z Houstonu, Milwaukee ale prohrálo 80:97. Zápas rozhodl kanonýr Tracy McGrady, který od stavu 76:75 ve čtvrté části hry vstřelil následujících čtrnáct bodů. Celkem se šestadvacetiletý rozehrávač či křídelní hráč blýskl 41 body.

Článek

McGrady se 20. ledna vrátil po pětizápasové pauze zaviněné zraněním zad a ve dvou utkáních, která předcházela duelu s Bucks, zaznamenal 35 a 43 bodů. "Jsem teď v dobrém rytmu. Je to skvělý pocit ve srovnání s tím, jak pro mě tenhle rok začal. Prostě teď hraju s velkou dávkou sebedůvěry," pochvalovala si aktuální formu opora Rockets.

Basketbalisty Denveru k vítězství 107:101 nad Torontem dovedl autor sedmatřiceti bodů Carmelo Anthony. Jeho trojka odstartovala nápor domácích na začátku třetí čtvrtiny, do níž vstoupili s dvoubodovou ztrátou. "Carmelo byl neuvěřitelný. Ukázalo se, že když začne střílet ze svého výskoku, je velmi těžké, ne-li nemožné ho pokrýt," chválil svého svěřence trenér Denveru George Karl. Nuggets pošesté za sebou vyhráli a upevnili si postavení v čele Severozápadní divize.

Los Angeles Clippers na palubovce Golden State čtyři minuty před koncem třetí čtvrtiny prohrávali o devatenáct bodů (55:74), ale nakonec zvítězili 96:93. O velký obrat se postaral především Sam Cassell, který v poslední dvanáctiminutovce zaznamenal třináct ze svých čtyřiadvaceti bodů. "Tentokrát jsme vstali z mrtvých," poznamenal trenér Clippers Mike Dunleavy.

K vítězství kalifornského celku osmadvaceti body a devíti doskoky přispěl Elton Brand. "Bylo to pro nás velké vítězství. I když jsme prohrávali o devatenáct bodů, nepřestávali jsme bojovat. Říkali jsme si, že když zlepšíme obranu, začnou míjet střely, které dosud dávali, a to se stalo," popsal klíč k úspěchu.

Výsledky:
Atlanta - Indiana 104:94, Boston - New Orleans/Oklahoma City 91:78, Milwaukee - Houston 80:97, Utah - New Jersey 89:78, Denver - Toronto 107:101, Golden State - Los Angeles Clippers 93:96.

Reklama