Hlavní obsah

Jao Ming dostal nejvíc hlasů do All-star NBA

Číňan Jao Ming dostal nejvíce hlasů fanoušků při volbě základní pětky basketbalového Utkání hvězd NBA a porazil i nejlepšího kanonýra soutěže Kobeho Bryanta. V pětapadesátém utkání All Star nebude chybět ani Shaquille O'Neal, který se stal pátým hráčem historie, jenž bude hrát exhibiční duel již potřinácté za sebou.

Článek

Houston Rockets mají díky Jao Mingovi a Tracymu McGradymu dva hráče v základní pětce utkání, které se uskuteční 20. února. Výběr Západní konference doplní Bryant z Los Angeles Lakers, ze San Antonia Tim Duncan a Steve Nash z Phoenixu.

Jao Ming dostal více hlasů než Bryant i přesto, že chyběl v 21 zápasech kvůli operaci chodidla. Bryant je naopak nejlepším střelcem soutěže, nedávno oslnil 81 nastřílenými body v jednom utkání, což je druhý nejleoší výkon v dějinách NBA. Jao Ming porazil Bryanta o 71.107 hlasů, což je nejmenší rozdíl od roku 2000.

Na východě vyhrál LeBron 

Ve Východní konferenci dostal nejvíce hlasů LeBron James z Clevelandu a o 15.155 hlasů předčil O'Neala. V základní pětce je doplní Allen Iverson z Philadelphie a nováček v utkání hvězd Dwyane Wade z Miami. "Je to pocta a třeba se jednu stanu součástí All Star jako Shaq," řekl Wade. Jermaine O'Neal z Indiany je zraněný a asi ho nahradí Rasheed Wallace z Detroitu Pistons.

O'Neal hraje All Star každou sezonu od svého vstupu do NBA. Minimálně třináctkrát po sobě byli nominování už jen Jerry West, Karl Malone, Bob Cousy a John Havlicek. West a Malone to dokázali čtrnáctkrát. "Pokaždé, když jsem znovu nominován, tak si toho vážím více než předtím. Ukazuje mi to, že pořád patřím mezi špičku a hlavně, že podávám vyrovnané výkony," řekl O'Neal.

Reklama

Související témata: