Hlavní obsah

Prostějov vyrovnal semifinále basketbalové ligy s Děčínem na 1:1

Prostějov

Basketbalisté Prostějova porazili v druhém semifinále play off Děčín 74:64 a vyrovnali stav série hrané na tři vítězství na 1:1. Další utkání je na programu ve středu, kdy bude mít výhodu domácího prostředí znovu vicemistrovský Děčín.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační snímek

Článek

Po vyrovnaném začátku první čtvrtiny se domácí Ariete dostali v jejím závěru do čtyřbodového vedení a to už nepustili. V úvodu druhého poločasu si vypracovali náskok až 14 bodů a duel, který je reprízou loňské semifinálové série, s přehledem dovedli k vítězství.

"Výhru jsme si zasloužili, protože jsme vedli bez dvou minut celé utkání," řekl trenér domácích Zbyněk Choleva. "My jsme první půlku těžili ze ztrát Děčína a chodili jsme do protiútoků, z toho byly body, tam jsme se cítili dobře. Trošku nás limitovaly fauly, Pavel Slezák seděl dlouho první půlku, potom Dokoupil a nakonec i pivoti. I přesto jsme dávali spoustu bodů zpod koše," uvedl kouč.

Podle trenéra hostů Pavla Budínského rozhodly o porážce jeho svěřenců především ztráty. "My máme 19 a to je moc na takové utkání. Hlavně mrzí ty v pasážích, kdy jsme se mohli dotáhnout, protože všechny čtyři čtvrtiny byly vesměs vyrovnané. Soupeř nám vždycky odskočil, a když jsme se dostali jakoby do hry a zlepšili herní obraz, tak jsme přes Prostějov nedostali," konstatoval trenér Severočechů.

Hlavním tahounem Prostějova byl Lukáš Palyza, který si připsal 20 bodů a šest doskoků a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. Jen o tři body méně zaznamenal Brett Roseboro, jenž přidal deset doskoků. Hostující tým, který se musel obejít bez kapitána Jakuba Houšky, střelecky vedl autor 16 bodů Nathan Carter.

Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
Prostějov - Děčín 74:64 (16:12, 35:27, 55:45)
Nejvíce bodů: Palyza 20, Roseboro 17, Tomanec 12 - Carter 16, Vyoral 13, Pomikálek 12, Jelínek 10. Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: