Hlavní obsah

První finále extraligy házenkářů vyhráli obhájci z Plzně

Aktualizováno

Úvodní extraligové finále vyhráli házenkáři Plzně. Obhájci titulu na palubovce nejlepšího týmu základní části Dukly zvítězili 23:22. Druhé utkání série hrané na tři vítězství je na programu opět v Praze v neděli.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jan Blecha z Plzně (uprostřed) a Ondřej Šimůnek z Dukly (vpravo).

Článek

Zápas byl od začátku vyrovnaný a poločas skončil 12:11 ve prospěch domácích. Západočeši po přestávce otočili a těsné vedení drželi až do 43. minuty, kdy dostal červenou kartu Šafránek. Dukla se poté naposledy v zápase ujala vedení (18:17), závěr ale patřil Plzni, která skórovala třikrát za sebou a získala rozhodující náskok.

"Škoda, že jsme nedokázali za stavu 13:13 soupeři odskočit, protože jsme měli šest útoků, ze kterých jsme nedali ani branku. Tam se utkání lámalo. Mohli jsme udělat důležitý krok, to se nám ale nepovedlo," citoval trenéra Dukly Jiřího Neumanna server onlajny.com.

Pražanům poté nepomohla ani hra bez brankáře a nedokázali ani na třetí pokus v sezoně Plzeň porazit. "Je to finále, takže určitě výhra na hřišti soupeře je pro nás cenná, my ale dokážeme hrát o padesát procent lépe, což budeme chtít v neděli ukázat," uvedl plzeňský kouč Martin Šetlík.

Play off házenkářské extraligy mužů - 1. zápasy:
Finále:
Dukla Praha - Plzeň 22:23 (12:11)
Nejvíce branek: Kotrč 5/1, Kývala 4, Syřínek 3 - Škvařil 5, Linhart 5, Poloz 4/1. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 3/2 - 2/1. Vyloučení: 3:3. ČK: 43. Šafránek (Plzeň).
O 3. místo:
Hranice - Karviná 28:35 (13:19)
Nejvíce branek: Magrla 8/2, Rachač a Zemánek po 4 - Frančík 11, Gelnar 7, Monczka 5.

Reklama

Související témata: