Hlavní obsah

Basketbalisté Milwaukee pokračují v nezdarech na hřištích soupeřů

NEW YORK

Basketbalisté Milwaukee prohráli po Utkání hvězd NBA druhý zápas za sebou. Ve středu nastoupili v Chicagu a nejhoršímu celku Centrální divize podlehli 91:97. Český reprezentant Jiří Welsch se v dresu hostujících Bucks znovu neobjevil. Nejlepším střelcem zápasu byl s 30 body jeho spoluhráč Michael Redd, který ale v poslední čtvrtině dal jen jeden koš.

Článek

Zatímco v úterý přerušilo Milwaukee domácí vítěznou sérii šesti zápasů, šňůru nezdarů na palubovkách soupeřů hráči nedokázali přervat. Venku prohráli už posedmé za sebou, ačkoli v Chicagu zhruba pět minut před koncem vedli 86:80. Pak ale inkasovali devět bodů za sebou, z toho sedm z ruky nejlepšího hráče Bulls Kirka Hinricha. "Hráli jsme extrémně dobře 36 minut, ale na konci zápasu jsme propadli. Nebyli jsme schopni dát koš, kdykoliv jsme ho strašně nutně potřebovali," lamentoval Redd.

Po souboji rivalů o místo v play off přiživilo deváté Chicago své šance. Na sedmé Milwaukee navíc po další prohře už bezprostředně útočí Philadelphia, jež přehrála Cleveland 116:107. V zápase byl sice nejlepším střelcem "Kavalír" LeBron James s 33 body, ale na umění nejužitečnějšího hráče nedělního Utkání hvězd měla v domácím týmu odpověď silná trojice - Allen Iverson zaznamenal 29 bodů a 12 asistencí, Andre Iguodala 25 bodů a Chris Webber 24 bodů a 14 doskoků.

Iguodala vše pochopil

Právě výkon Iguodaly, který se stal o víkendu nejužitečnějším hráčem Utkání nováčků NBA a skončil druhý v populární soutěži smečařů, spoluhráče nadchl. "Kdyby mu po tomhle víkendu nedošlo, že může v téhle lize něco dokázat, tak už asi nikdy. Ale myslím, že to pochopil a předložil vizitku," řekl Iverson o třiadvacetiletém univerzálovi. "Trochu víc jsem útočil, byl agresivnější. Letos jsem se hodně zlepšil, ale pořád cítím rezervy. All Star Game mě dost nabudilo," doplnil Iguodala.

Střelcem dne byl Shawn Marion z Phoenixu, který se na vítězství 103:94 nad Bostonem podílel 44 body. K osobnímu střeleckému maximu navíc přidal 15 doskoků.

Výsledky:
Philadelphia - Cleveland 116:107, Atlanta - Seattle 109:114, New Jersey - Orlando 96:93, New Orleans/Oklahoma City - Utah 76:82, New York - Miami 83:103, Houston - Los Angeles Clippers 106:102, Chicago - Milwaukee 97:91, Phoenix - Boston 103:94, Portland - Charlotte 106:110.

Reklama

Související témata: