Hlavní obsah

Detroit po šesti vítězstvích prohrál v Denveru

NEW YORK

Basketbalisté Detroitu nenaplnili pověst nejlepšího týmu na soupeřových palubovkách a ve středečním utkání NBA podlehli v Denveru 87:98. Pistons prohráli venku teprve poosmé v sezóně a přišli o vítěznou sérii, která se zastavila na šesti zápasech.

Článek

Za desátou prohru v ročníku mohly podle detroitského hráče Chaunceyho Billupse chyby v zakončování. "Sám jsem se to snažil trochu rozhýbat, ale nedařilo se mi. Těžké střely ještě šly, ale ty lehké jsem kazil," poznamenal rodák z Denveru, jenž byl s 27 body nejlepším střelcem Pistons.

Podle autora 28 bodů Kenyona Martina "nakopla" hráče Nuggets pondělní porážka s Milwaukee, které ve středu nestačilo na Phoenix. Při porážce Bucks 110:123 dal Jiří Welsch dva body. Jediný český basketbalista v soutěži odehrál devět minut a trefil jeden z pěti pokusů z pole.

Hráči Suns naopak střelecky excelovali a díky úspěšnosti z pole 57 procent vyhráli osmý zápas za sebou. Hned sedm basketbalistů Phoenixu se v kolonce nastřílených bodů dostalo do dvouciferných hodnot, což kouče Mika D'Antoniho potěšilo stejně jako sama výhra. "Na tom je prostě vidět způsob, jakým hrajeme. Chemie v týmu je skvělá," uvedl trenér.

Jen o jednu výhru v sérii méně má na kontě Miami, které si s Bostonem připsalo sedmé vítězství po sobě. V poslední čtvrtině se o to zasloužil bývalý hráč Celtics Antoine Walker, jenž se až do začátku čtvrté části střelecky trápil. Všech svých třináct bodů zaznamenal v závěrečné dvanáctiminutovce a rozhodl o výhře 103:96.

Clevelandu se nedaří

Mnohem horší období než Miami či Phoenix prožívá Cleveland. Trio LeBron James, Ronald Murray a Zydrunas Ilgauskas nastřílelo shodně 19 bodů, nicméně Cavaliers nestačili na vlastní palubovce na Sacramento a prohráli popáté za sebou.

Domácí naprosto odpadli ve druhé půlce a začínají se obávat, aby je nepostihl stejný kolaps jako loni, kdy také po přestávce na Utkání hvězd prožili neúspěšnou sérii a nakonec se nedostali do play off.

"Teď si fakt jenom můžeme říct: 'A hele, je to tady zase'. Samozřejmě že se snažíme, aby nás vzpomínka na minulý rok neovlivnila, ale právě teď nás podle mě ovlivňuje víc než dost," přiznal Donyell Marshall.

Výsledky:
Washington - Indiana 93:99, Toronto - Atlanta 111:113 po prodl., Cleveland - Sacramento 90:97, Boston - Miami 96:103, Memphis - New York 101:99, Minnesota - New Jersey 100:90, Utah - Charlotte 89:104, Denver - Detroit 98:87, Phoenix - Milwaukee 123:110, Houston - Philadelphia 101:106, Portland - Los Angeles Lakers 99:93, Golden State - Orlando 98:94, Los Angeles Clippers - New Orleans 89:67.

Reklama