Hlavní obsah

Korea - Česko 3:0Volejbalisté podlehli v Soulu domácí Koreji

Soul

Českým volejbalistům po vydařeném vystoupení v Bratislavě nevyšel začátek třetího turnaje Světové ligy v Soulu. Po hodině a půl podlehli domácí reprezentaci 0:3 a dovolili Koreji vůbec první výhru v letošním ročníku. Sami si zkomplikovali boj o účast ve Final Four druhé výkonnostní skupiny.

Foto: Tomáš Binter, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Český tým je v průběžné tabulce 12 účastníků druhé divize pátý, na postupovou trojici však ztrácí pět bodů. V sobotu potřebuje v Soulu zdolat Nizozemce a v neděli Egypt.

Po návratu z Bratislavy měli volejbalisté sérii tří výher, jenže Korejci je zaskočili spolehlivým útokem, lepším servisem a jedinou statistikou, v níž byli Češi lepší, bylo blokování (8:5). Pouze univerzál Michal Finger nasbíral z českého výběru více než deset bodů (13).

Mladý tým prohrál 18:25, 21:25 a 20:25. "Nečekali jsme jejich rychlou hru a mysleli jsme si, že nás více pustí do hry. První dva sety nás prostě převálcovali a celkově nás jednoduše přehráli," hodnotil na webu svazu kapitán a blokař Aleš Holubec.

"Předvedli jsme nejhorší hru ve Světové lize," řekl španělský kouč českého výběru Miguel Falasca. "Jelikož jsme bojovali o postup do Final four, mohlo to na nás působit. Z tohoto zápasu se musíme poučit a rychle na něj zapomenout," doplnil.

Češi mají po sedmi zápasech ve Světové lize čtyři výhry a tři porážky. Ve vzájemné bilanci s Koreou v této soutěži vedou po dnešku už jen 6:3.

Třetí turnaj Světové ligy volejbalistů druhé divize v Soulu:
Korea - ČR 3:0 (18, 21, 20)
Rozhodčí: Gerothodoros (Řec.), Búzidí (Alž.). Čas: 85 min. Diváci: 2000.
Sestava a body ČR: A. Bartoš 8, Veselý 4, Finger 13, Džavoronok 2, Beer, Janouch, libero Kryštof - Holubec 5, Habr 2, Hadrava 1, Michálek 3, Zmrhal 4. Trenér: Falasca.
Nejvíce bodů Koreje: So Če-Tuck 19, Kim Hak-Min 11.
Nizozemsko - Egypt 3:1 (19, -21, 18, 16).
Průběžné pořadí druhé divize:
1. Kanada 6 výher/18 bodů
2. Turecko 6/16
3. Nizozemsko 5/15
4. Finsko 4/12
5. ČR 4/10

Reklama

Související témata: