Hlavní obsah

Do semifinále baseballové extraligy postoupili Eagles a Arrows

Praha

Baseballisté Eagles Praha a Arrows Ostrava si zahrají semifinále play off extraligy. Ostravané postoupili už v sobotu, když porazili Skokany Olomouc 11:6 a v sérii celkově zvítězili 3:1. Eagles dnes svedli s Technikou Brno rozhodující pátý souboj a doma v Krči vyhráli 8:1.

Článek

Semifinálové duely začnou v sobotu. V pražském derby Eagles vyzvou úřadující mistry z Kotlářky Praha, Ostrava narazí na devatenáctinásobné šampiony Draky Brno.

Arrows v semifinále v předchozích letech pokaždé prohráli buď s Kotlářkou, nebo s Draky. "Na finále už čekáme dlouho, v letošním roce to chceme zlomit," řekl Jakub Malík, podle kterého bude důležité hrát proti Drakům bez nervů a bez chyb. Vrátit by se po nemoci měl hrající trenér Boris Bokaj.

Technika s Eagles prohrávala už 0:2, jenže pak brněnský tým dokázal vyrovnat. Vstup do pátého zápasu se ale lépe vydařil Pražanům, kteří v úvodní směně získali pět bodů.

"Věděli jsme, že se jedná o nejdůležitější zápas sezony, dokázali jsme hrát ale uvolněně. Nevyvíjeli jsme na sebe velký tlak. Z postupu jsme hodně šťastní," popsal Matěj Hejma z Eagles.

V duelu s Kotlářkou chtějí Eagles překvapit. "Kotlářka má skvělé nadhazovače. My budeme muset plnit týmové hry, tedy používat ulejvky a za každou cenu stahovat běžce domů. Zaměříme se na precizní baseball, v žádném případně nesmíme dělat v útoku chyby," dodal Hejma.

Play off baseballové extraligy - čtvrtfinále, 5. zápas:
Eagles Praha - Technika Brno 8:1, konečný stav série 3:2
Semifinálové dvojice: Draci Brno - Arrows Ostrava, Kotlářka Praha - Eagles Praha.

Reklama