Hlavní obsah

Pořadatelé Final Four jsou rádi za účast basketbalistů Maccabi

Ve středu večer organizátoři pražského finále Evropské ligy basketbalistů smutnili, když vypadl ze hry populární řecký velkoklub Panathinaikos Atény. O den později jim zvedla náladu zpráva o postupu vítěze z minulých dvou let Maccabi Tel Aviv, kterého i při výjezdech do zahraničí doprovázejí tisícovky fanoušků. Prahu tak poslední dubnový víkend zaplaví modrožlutá vlna impulzivních izraelských fanoušků.

Článek

"Jsme moc rádi, že se Maccabi do Final Four dostalo. Budeme mít sice trochu komplikovanější situaci se zajištěním bezpečnosti, ale na druhou stranu je to pro nás dobré z obchodního hlediska," uvedl dnes pro ČTK Vladimír Šafařík ze společnosti Česká sportovní, která pražské Final Four pořádá.

Pro organizátory je mírnou komplikací středeční vypadnutí Panathinaikosu Atény, jejichž fanoušci se zřejmě vzdají dopředu rezervovaných vstupenek. Řekové si v předprodeji zajistili více než tisíc lístků. Prázdná místa však na tribunách Sazka Areny, kde se prestižní finále uskuteční, prý po řeckých fanoušcích nezůstanou. "Podle našich informací by jejich vstupenky měla odkoupit španělská Tau Ceramica, která Panathinaikos vyřadila ve čtvrtfinále," poznamenal Šafařík. "Ale kdyby do Final Four nepostoupilo ani Maccabi, návštěvnost turnaje by jistě byla negativně ovlivněna," upozornil Šafařík. Pořadatele potěšil i postup Barcelony a CSKA Moskva, tedy týmů, které se také mohou opřít o silné divácké zázemí.

Zbývají už jen exkluzivní místa

Podle organizátorů je už pražský turnaj téměř vyprodaný. Poslední exkluzivní volná místa zbývají přímo na palubovce. Otázkou zůstává, jaký zájem bude o vstupenky v klubovém patře. Majitelé těchto míst se do 18. dubna musí rozhodnout, zda si rezervace vyzvednou. V opačném případě by lístky ještě šly do volného prodeje. První a čtvrté patro arény je už vyprodané. Kapacita Sazka Areny na basketbalový svátek je 17 tisíc míst.

Přípravy finále Evropské ligy čtrnáct dní před začátkem začínají finišovat. V úterý do Prahy dorazí také zástupci všech čtyř zúčastněných klubů na první inspekční cestu. Prohlédnou si hotel Marriot, kde budou všechny týmy ubytovány, a také zázemí Sazka Areny.

Předehrou Final Four bude ve čtvrtek 27. dubna zahájení turnaje mládežnických týmů, kde se představí i výběr Prahy. Úvodní semifinálový zápas finále Evropské ligy obstará v pátek 28. dubna od 17:30 duel mezi Maccabi Tel Aviv a Tau Ceramica, od 20:30 se utkají Barcelona s CSKA Moskva. V neděli 29. dubna od 17:30 se bude hrát o třetí místo, finále začne ve 20:30. Všechny zápasy bude vysílat živě Česká televize.

Reklama