Hlavní obsah

Knedlíková hrála proti Rusku i s virózou, kouč točil se sestavou

Helsingborg

Více hráček protočil trenér českých házenkářek Jan Bašný v zápase s Ruskem na mistrovství Evropy ve Švédsku. Křídelnice Jana Knedlíková nastoupila i přesto, že měla předešlý den horečku. Podle spojky Petry Růčkové už hráčkám ubývají s každým zápasem síly, ale "bojují na krev". Na Rusky ale nestačily a prohrály 24:26.

Foto: Vejrostová/chf.cz Alžběta, ČTK

Česká házenkářka Jana Knedlíková.

Článek

Češky mají za sebou čtyři zápasy, třetí po sobě prohrály. "Začíná to být znát, že to byl čtvrtý zápas. Teď máme den volna a potom dva zápasy ve dvou dnech. Musíme zregenerovat co nejlíp a být stoprocentní na další utkání," řekla Knedlíková.

Sama dnes nebyla v pořádku. "Střídala jsem, protože mě chytila asi nějaká viróza a měla jsem horečku. Mám toho plné kecky. Ale bojujeme dál jedna za druhou," dodala Knedlíková. Na hřišti se proto objevily například Helena Ryšánková nebo Šárka Marčíková, které dosud jen seděly na střídačce. Více prostoru dostala i Kristýna Salčáková, která hrála v předešlých zápasech pár minut.

´Hrajeme na krev´

"Ubývají síly a bude to čím dál těžší. Pořád se ale snažíme a bojujeme, chceme do toho dát vše a hrajeme na krev. Nějak nám ale nejdou závěry a strašně zmatkujeme. Potom děláme chyby a to jsou pro soupeře góly navíc," řekla Růčková.

Podle Knedlíkové tým doplatil na neproměněné šance. "Únava je jen v hlavě, musíme na to zapomenout. Všichni mají stejné podmínky a nemůžeme se na to vymlouvat," dodala křídelnice maďarského Györu.

Češky mají v tabulce dva body za výhru s Maďarskem ze základní skupiny. V hlavní fázi je v úterý čeká zápas s Rumunskem, které má nejlepší hráčku světa Cristinu Neaguovou, a ve středu s Norkami, obhájkyněmi evropského titulu a úřadujícími světovými šampionkami.

Reklama