Hlavní obsah

Cestu Nymburka do Soluně komplikuje sníh, zápas je v ohrožení

Aktualizováno

Basketbalistům Nymburka vážně komplikuje počasí cestu na dnešní utkání Ligy mistrů v Soluni. Řecko se totiž potýká s nezvyklým mrazem a sněhovou kalamitou, která uvěznila českou výpravu přes noc na letišti v Aténách. Začátek utkání byl posunut na 18:30 SEČ, původně se mělo hrát o dvě a půl hodiny dříve.

Foto: Yannis Behrakis, Reuters

Akropolis pod sněhem, ilustrační snímek.

Článek

Svěřenci trenéra Ronena Ginzburga měli v Soluni už přenocovat a dnes se jen soustředit na zápas. Místo toho strávili v úterý několik hodin na letišti v Aténách, kde čekali na přípoj. Ten však do Soluně kvůli počasí neodletěl. Po dlouhém vysedávání na letištních lavičkách a postávání ve frontách se hráči nakonec ubytovali v hotelu u letiště.

Letadlo neodletělo ani ráno, a tak se výprava vydala na 500 kilometrů dlouhou cestu autobusem. Do Soluně má dorazit zhruba dvě hodiny před zápasem a pak se dozví, zda se vůbec bude hrát.

Neobvykle silné sněžení a mrazy až minus 17 stupňů způsobily v Řecku chaos už o víkendu. Řada obcí zůstala bez proudu či dodávek vody. Poprvé za 40 let sněžilo i v přístavu Rethymno na Krétě. V Soluni nejezdí městská doprava, která je konstruovaná jen do minus pěti stupňů.

Reklama

Související témata: