Hlavní obsah

Liberec - Berlín 0:3Volejbalisté Liberce v LM jasně prohráli s Berlínem

Liberec

Volejbalisté Dukly Liberec prohráli i třetí utkání skupiny B v Lize mistrů. Svěřenci trenéra Michala Nekoly dokázali s Recycling Volleys Berlín držet krok jen ve druhé sadě a prohráli 0:3 po setech 18:25, 23:25 a 16:25.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Slawomir Stolc z Liberce (nahoře) smečuje v utkání proti volejbalové Ligy mistrů proti Berlínu.

Článek

V prvnímu setu měl favorizovaný soupeř od začátku navrch. Ve střední části sady přišla šestibodová ztráta domácích na 11:17, která úvodní sadu rozhodla.

Ve druhé Dukla dlouho držela naději. Vycházel jí riskantní servis a díky zlepšení na přihrávce a obětavé hře v poli Liberec vedl ještě 23:21, takže jen dva míče domácím scházely k zisku sady. Pak ale přišly znovu chyby na příjmu a poslední čtyři body získal soupeř. Esem na závěr vzal českému mistrovi naději Chorvat Žukovskij.

Ve třetí sadě hosté dominovali ve všech směrech. "Bojujeme o každou ztrátu," burcoval své hráče trenér Nekola za stavu 6:12. Zastavit rozjetého německého šampiona se už nepodařilo a třetí set Dukla ztratila rozdílem devíti bodů.

Při vstupu do Ligy mistrů získal Liberec bod za domácí prohru s polským celkem Resovia Rzeszów 2:3. V italské Civitanově pak český mistr prohrál 0:3.

Odvetnou část ve skupině začne Dukla 2. února v Berlíně, 15. února přivítá doma Civitanovu a účast v základní fázi zakončí 1. března v Rzeszówu.

Volejbalová Liga mistrů, skupina B - 3. kolo:
Dukla Liberec - Recycling Volleys Berlín 0:3 (-18, -23, -16)
Rozhodčí: Cambre (Belg.), Themelis (Řec.). Čas: 81 min. Diváci: 2035.
Sestava a body Liberce: Staněk 3, Kramar 9, Stolc 11, Leikep 5, Janouch 1, Správka 6, libero Kopáček - Kriško 1, Veselý 1, Galabov 5. Trenér: Nekola.
Nejvíce bodů Berlína: Vigrass 12, Carroll 9, Fischer a Okolič 8.

Reklama

Související témata: