Hlavní obsah

Brno je na mistrovství Evropy kadetek připraveno

Stoprocentní spokojenost s přípravami na volejbalové mistrovství Evropy kadetek (ročník 1990/1991), které se v Brně odehraje na Velikonoce roku 2007 (10. - 15. dubna) vyjádřil viceprezident Evropské volejbalové asociace Renato Arena.

Foto: pro Sport.cz Jiří Reichl

Viceprezident Evropské volejbalové asociace Renato Arena při inspekci haly v brněnském Vodově, kde proběhne volejbalové ME kadetek.

Článek

"Jediný problém bude s organizací zázemí - zejména šaten - pro jednotlivé týmy. Přímo zde je osm odpovídajících šaten, ale týmů bude dvanáct. Jinak by turnaj mohl začít klidně zítra," řekl Arena minulý týden při prohlídce haly ve Vodově v Brně, kde se celý turnaj odehraje.

Jistou účast mají obhájkyně titulu Italky a domácí reprezentace coby pořadatelský tým.

Kontrolu připravenosti rok před samotným turnajem nařizují regule mezinárodní volejbalové federace. "Dopoledne jsme si prohlédli hotel, kde budou jednotlivé týmy bydlet a jsme také plně spokojeni. Těšíme se, až turnaje začne. Brno je pěkné město a zcela jistě vytvoří všem zúčastněným skvělé podmínky pro co nejlepší výkony," dodal Arena, který zároveň bude šéfem turnajové jury.

Chtějí postup na MS

"Klademe na tento turnaj velký důraz a chceme, aby náš národní tým uspěl, proto jsme připraveni vytvořit mu odpovídající podmínky," prohlásil na tiskové konferenci šéf českého volejbalového svazu Martin Lébl.

"Vytvoříme také patřičnou rezervu, aby tým mohl cestovat na mistrovství světa, na nějž postupuje prvních pět evropských týmů," dodal Lébl, čímž naznačil, jaké ambice od mladých volejbalistek očekává. "Postup by mohl být reálným cílem, i když v této kategorii se těžko srovnává, jelikož tyto výběry jsou prvními reprezentačními kategoriemi a nikdo neví, co se ve kterém státě sejde," dodal Lébl.

První mezinárodní zkušenosti však kadetky mají. "Hráli jsme na turnaji v Polsku, kde jsme postupně porazily týmu Ruska, Maďarska a Polska. Tato vítězství však nelze přeceňovat, jelikož trenéři reprezentace teprve začínají budovat a například Rusky se sešly poprvé těsně před turnajem," dodal Lébl.

Reklama

Související témata: