Hlavní obsah

Phoenix a Miami vedou ve druhém kole play off NBA 2:1

Basketbalisté Phoenixu a Miami uspěli ve třetích zápasech druhého kola play off NBA na palubovkách svých soupeřů a vedou v sériích 2:1. Phoenix vyhrál v pátek v Los Angeles nad domácími Clippers 94:91 především díky 32 bodům Shawna Mariona. Na vítězství Miami nad New Jersey 103:92 měl hlavní podíl Dwyane Wade, který nastřílel 30 bodů, k nímž přidal deset asistencí a sedm doskoků.

Článek

Osmadvacetiletý Marion si vedle 32 bodů připsal 19 doskoků a odvedl vynikající práci i pod vlastním košem. Trenér Clippers svou hvězdu nasadil na bránění rozehrávače Sama Cassella, jenž se téměř neprosadil. "Vůbec se mi nedařilo. Nechali mě bránit vysokým hráčem, což mě trochu rozhodilo. Ale na příští zápas už si udělám domácí úkol a budu zpátky ve formě," uvedl Cassell, jenž proměnil jen dva z deseti pokusů z pole.

"Asi není pro malé hráče jednoduché, když je mají na starosti ti vysocí," poznamenal hrdina zápasu Marion. "Sam je prostě ze staré školy. Já jsem se mu vždycky snažil dát ruku do obličeje a ujistit se, že stojím přímo před ním," dodal křídelní hráč Phoenixu.

V dresu Miami se v utkání s New Jersey vedle Wadea dařilo i Shaquillu O'Nealovi, který nastřílel 19 bodů. Nets nemohli využít jako jednoho z jeho hlídačů veterána Clifforda Robinsona, jenž byl vedením soutěže potrestán na pět zápasů za porušení protidrogového programu. NBA konkrétní prohřešek devětatřicetiletého hráče neoznámila, podle agentury AP následuje distanc na pět zápasů po třetím pozitivním testu na marihuanu.

Wade je výjimečný hráč

Wade zaznamenal rovnou polovinu svého střeleckého účtu v posledních čtyřech a půl minutách zápasu, poté, co domácí New Jersey naposledy vedli. "Je to jedinečný hráč. V jeho podání to vypadá všechno jednoduše, ale já moc dobře vím, jak je to těžké. Dwyane je pro náš klub požehnáním," rozplýval se kouč Miami Pat Riley.

Možná o ještě více bodů připravil Wadea ve třetí čtvrtině autor 43 bodů Vince Carter, jenž ho nechtěně v souboji o míč udeřil loktem do obličeje. Wade musel do kabiny, ale po rychlém ošetření se vrátil a byl znovu tahounem floridského týmu. "Když mi řekli, že nejsou potřeba stehy, věděl jsem, že to bude v pohodě," uvedl čtyřiadvacetiletý rozehrávač.

Čtvrté zápasy obou sérií jsou na programu v neděli.

Výsledky - 2. kolo play off:
Západní konference:
Los Angeles Clippers - Phoenix 91:94 (stav série 1:2).
Východní konference:
New Jersey - Miami 92:103 (stav série 1:2).

Reklama