Hlavní obsah

Miami postoupilo do finále konference NBA

Basketbalisté Miami Heat jsou prvním týmem, který postoupil do konferenčního finále. K potřebnému čtvrtému úspěchu v sérii s New Jersey jim v závěru úterního zápasu pomohl rozehrávač Dwayne Wade, který vystihl přihrávku Jasona Kidda na Vince Cartera a vypíchnutím míče nedovolil Nets pokusit se o koš, který mohl výsledek otočit. Miami vyhrálo 106:105 a celou sérii 4:1 na zápasy.

Článek

New Jersey v minulém týdnu lépe zvládlo úvodní duel v Miami, ale další čtyři ztratilo. "Mysleli jsme si, že se s nimi můžeme měřit. Basketbal v play-off je ale na úplně jiné úrovni," řekl Carter, který dal stejně jako Richard Jefferson 33 bodů. Miami skončilo v dlouhodobé části sezóny o příčku výše než Nets. "Udělali jsme, co jsme chtěli. Teď se soustředíme na dalších osm výher," uvedl se miamský pivot Shaquille O'Neal.

Wade si své nejlepší chvíle schoval až na druhou půli a potřetí za sebou se stal klíčovým mužem posledních minut. V úterý proměnil z pole v prvním poločase jediný z devíti střeleckých pokusů, ale od třetí čtvrtiny nasbíral 17 bodů a celkem si jich připsal 21. Když Kiddovi vystihl přihrávku, po siréně kopl míč do aplaudujících zaplněných tribun. Miami si zopakuje loňské finále Východní konference, na soupeře si počká do skončení série mezi Detroitem a Clevelandem, která je zatím vyrovnaná 2:2.

V Západní konferenci má blíž k postupu do finále Phoenix než hráči Los Angeles Clippers. V dramatickém zápase mohly oba týmy několikrát rozhodnout, ale utkání dospělo až do druhého prodloužení. Phoenix ve třetí čtvrtině promarnil devatenáctibodové vedení a druhé prodloužení si vynutil Raja Bell trojkou sekundu před koncem. V něm už měl jasně navrch arizonský klub a zvítězil 125:118.

Výborný výkon v jeho dresu podal Shawn Marion, který vstřelil 36 bodů a k tomu přidal 20 doskoků. Clippers marně fandil za jejich lavičkou i slavný herec Jack Nicholson, proslulý fanoušek losangeleského rivala Lakers, kteří vypadli už v prvním kole play off právě s Phoenixem. Ve čtvrtek na domácí palubovce mohou Clippers sérii vyrovnat na 3:3 a vynutit si rozhodující sedmý duel.

Výsledek - 2. kolo play-off
Východní konference
Miami - New Jersey 106:105 (konečný stav série 4:1)
Západní konference
Phoenix - Los Angeles Clippers 125:118 po druhém prodl. (stav série 3:2)

Reklama

Související témata: