Hlavní obsah

San Antonio i Detroit si v NBA vynutily sedmé zápasy

NEW YORK

Obhájci titulu v basketbalové NBA ze San Antonia odvrátili hrozbu vyřazení ve druhém kole play-off, když v pátek zvítězili na palubovce Dallasu 91:86 a vyrovnali stav série na 3:3. Rozhodující sedmý duel si vynutil také nejlepší tým základní části Detroit, který vyhrál dramatické utkání v Clevelandu těsně 84:82.

Článek

LeBron James sice s 32 body a jedenácti doskoky opět zářil v dresu Cavaliers, ale Detroit předčasný konec sezóny odmítl. Pistons uspěli především díky skvělé práci pod košem, ale v samém závěru mohli o výhru v normální hrací době přijít. James úmyslně netrefil trestný hod v naději, že se domácím střelou za dva body podaří skóre vyrovnat a hostující Chauncey Billups nešťastným zásahem při doskoku málem poslal míč do koše.

"Když balón letěl vzduchem, říkal jsem si: jen to ne!" řekl po utkání s úlevou Billups, který přispěl k vítězství Detroitu 15 body. Výkony Clevelandu jsou velkým překvapením play-off. "Nikdo nečekal, že se dostaneme až sem a budeme hrát s Detroitem sedmý zápas," uvedl James, jenž si trochu pokazil bilanci v utkání sedmi ztracenými míči.

Detroit bude mít v neděli v závěrečném souboji výhodu domácího prostředí, ale Billups varoval před přehnaným optimismem. "Před pár dny nás u nás doma porazili. Musíme hrát tak jako dneska v posledních 18 minutách," prohlásil.

O vítězi série mezi dvěma texaskými rivaly se rozhodne v pondělí v San Antoniu. Šestý zápas ovládli Manu Ginobili a Tim Duncan, kteří se postarali dohromady o 54 bodů vítězů. Pokud Spurs sérii vyhrají, stanou se devátým týmem v historii, který otočil nepříznivý vývoj série ze stavu 1:3 na zápasy.

"Máme zkušenosti, ale jde o jeden zápas, který bude plný emocí," uvedl Duncan, bývalý nejužitečnější hráč ligy, který získal se San Antoniem tři tituly za posledních sedm sezon.

"Když se nám bude více dařit střelba, mělo by to být dobré. Pořád bojujeme, pořád máme šanci vyhrát," prohlásil optimisticky Němec Dirk Nowitzki, jenž byl s 26 body a 21 doskoky hlavním tahounem Dallasu. Jeho týmu chyběl Jason Terry, kterého vedení NBA potrestalo na jedno utkání za to, že v pátém duelu udeřil Michaela Finleyho. "Chyběla nám jeho střelba," uvedl Nowitzki.

Těžký večer prožil Finley, který v minulosti hrál za Dallas a fanoušci na něj celý zápas bučeli. Přesto patřil k nejlepším na hřišti a dal 16 bodů. "Ta reakce mě mrzí, protože jsem tady kdysi potil vlastní krev a snažil se jít příkladem. Moje rodina sem ani nemůže přijít a užít si zápas. Teď vím, že mě tu berou jako nepřítele a budu se snažit ještě víc," řekl bojovně Finley.

Play-off NBA - 2. kolo
Východní konference
Cleveland - Detroit 82:84 (stav série 3:3)
Západní konference
Dallas - San Antonio 86:91 (stav série 3:3)

Reklama

Související témata: