Hlavní obsah

Detroit si zopakuje finále Východní konference NBA s Miami

AUBURN HILLS

Basketbalisté Detroitu Pistons postoupili počtvrté za sebou do finále Východní konference NBA a zopakují si loňský duel s Miami. Nejlepší tým základní části v nedělním rozhodujícím sedmém zápase s Clevelandem využil výhody domácího prostředí a vyhrál 79:61. Detroit tak díky dvěma vítězstvím za sebou zvrátil nepříznivý vývoj série, první konferenční finále s Miami bude hostit v úterý.

Článek

Detroit svůj postup založil na výborné obraně. Ve druhém poločase domácí hráči vyškolili hvězdu Cavaliers LeBrona Jamese, která po změně stran vstřelila jediný koš z pole. "V této sérii jsem viděl každou obranu, se kterou bych se mohl po zbytek kariéry setkat. Proto pořád vyhrávají," uznal kvality soupeře James, jenž byl se sedmadvaceti body nejlepším střelcem Clevelandu.

Jednadvacetiletý lídr Cavaliers se poprvé v kariéře dostal do All Star výběru NBA a jeho přínos pro tým ocenil i Tayshaun Prince, který byl v neděli s dvaceti body nejlepším detroitským střelcem. "Na jeho úrovni neexistuje nikdo, kdo byl dokázal strhnout své spoluhráče jako on. Vidí akce ještě dříve, než k nim dojde, a to nikdo jiný nedělá. Proto došla tahle série až do sedmého zápasu," uvedl.

Když se James v prvním poločase prosazoval, vedl favorit jen o dva body. Pak Pistons začali předvádět svou typickou obrannou hru a rychle si vybudovali rozhodující náskok.

Loni konferenční finále rozhodl až sedmý zápas, vítězové NBA z roku 2004 tehdy vyhráli sérii 4:3 na zápasy. Ve finále ale basketbalisté Detroitu nestačili na San Antonio.

Play-off NBA - 2. kolo
Východní konference
Detroit - Cleveland 79:61 (konečný stav série 4:3)

Reklama

Související témata: