Hlavní obsah

Čeští volejbalisté prohráli v přípravě v Brně se Slovinskem 2:3

BRNO

Čeští volejbalisté prohráli v prvním ze dvou přípravných utkání před kvalifikací o postup na mistrovství Evropy se Slovinskem 2:3. Po vyrovnaném průběhu v Brně v pondělí nezvládl český tým rozhodující tie-break, který prohrál jasně 8:15.

Foto: ČTK

Čeští hráči Martin Lébl (vlevo) a Petr Zapletal blokují řeckou smeč.

Článek

Do zápasu přitom vstoupili svěřenci nového trenéra Igora Prieložného nadějně, vycházela jim obrana na síti a hlavně zvládli koncovku prvního setu, kterou vyhráli 25:23. Ve druhém a třetím setu ale udávali tempo důraznější Slovinci, kteří těžili nejen z tvrdého podání, ale také z důrazu v útoku. Českému týmu v této pasáži chyběla konstruktivnější hra. Kromě špatného podání chybovali domácí i v příjmu servisu a hráči se mnohdy vyloženě hledali.

Výkon výrazně zlepšili až ve čtvrtém setu, v němž se začali uplatňovat tvrdým servisem Jakub Novotný a Štokr. Český tým získal sedmibodový náskok a bez větších problémů zvládl i koncovku. V tie-breaku však čeští volejbalisté propadli v jeho úvodu. Vůbec nestačili zachytit bleskové akce soupeře a brzy prohrávali 2:8.

"Představoval jsem si první zápas v české reprezentaci podstatně jinak," řekl kouč Prieložný. "Hráči si ale uvědomili, že musí hrát s každým soupeřem s plným zaujetím po celý zápas. První set nás trochu uspal a soupeř se chytil. Hlavní problém naší hry vidím v podání, kterým nás Slovinci zatlačili do obrany. Konkurovat jim mohli až ve čtvrtém setu Jakub Novotný a Štokr. Ještě máme ve své hře hodně nedostatků, které musíme postupně odstranit," dodal Prieložný.

Druhé utkání se Slovinskem je na programu v úterý od 18:00 v Luhačovicích

Reklama

Související témata: