Hlavní obsah

Miami porazilo v prvním finále Východní konference NBA Detroit

DETROIT

Basketbalisté Miami vstoupili lépe než Detroit do finále Východní konference zámořské NBA. V úterním duelu na palubovce nejlepšího týmu základní části vyhrál celek Heat 91:86 a v sérii na čtyři vítězná utkání se ujal vedení 1:0.

Článek

Hosté na úvod série proti vicemistrům ligy dokázali, že jejich hra nestojí pouze na hvězdném duu Dwyane Wade, Shaquille O'Neal. První z nich byl sice nejlepším střelcem zápasu s 25 body, ale se čtyřmi fauly na kontě odseděl ve druhém poločase více než deset souvislých minut na střídačce. Pivot O'Neal odehrál kvůli osobním chybám jen o tři minuty víc než Wade a dal 12 ze 14 bodů už v prvním poločase.

"Měli dobré zástupce, v tom byl ten hlavní rozdíl," konstatoval rozehrávač Detroitu Chauncey Billups na adresu tria veteránů Antoine Walker (17 bodů), Gary Payton (14), Jason Williams (10), kteří v nepřítomnosti hvězdného dua táhli hostující tým. "Myslím, že s výjimkou zranění to bylo poprvé v sezoně, kdy oba byli načas mimo hru," vzpomínal kouč Miami Pat Riley.

Vychýlená muška

Detroit měl v prvním konferenčním finále vychýlenou mušku, proměnil až sedmou střelu a prohrával 0:11. Na chvíli se sice ujal vedení ve třetí čtvrtině, pak ale znovu minul dvanáct pokusů za sebou a Miami vyhrálo úsek rozhodujícím způsobem 20:5.

"Nedávali jsme koše, které normálně proměňujeme," řekl Billups, autor 19 bodů. O tři víc dal nejlepší střelec Pistons Richard Hamilton. "My dnes hráli přesně tak, jak se má hrát proti kandidátovi na titul: absolutně týmově. Když se to tak bude dařit i dál, budeme OK," doplnil O'Neal.

Výsledek - finále Východní konference:
Detroit - Miami 86:91 (stav série 0:1).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články