Hlavní obsah

Boston - Washington 110:102Basketbalisté Bostonu vyhráli nad Washingtonem. Satoranskému se nevedlo

Boston

Basketbalisté Washingtonu prohráli v NBA na palubovce Bostonu 102:110. Poraženým nepomohl ani Čech Tomáš Satoranský, jenž odehrál sedm minut, ale neprosadil se.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Isaiah Thomas z týmu Boston Celtics během utkání NBA s Washingtonem Wizards.

Článek

V souboji druhého a třetího týmu Východní konference NBA uhájili basketbalisté Bostonu lepší postavení, když porazili Washington 110:102. Domácí rozehrávač Isaiah Thomas se vrátil po zranění a pomohl Celtics k 45. výhře v ročníku 25 body. Hostující Tomáš Satoranský se na palubovce TD Garden objevil na sedm minut, během kterých svou jedinou střelu z pole minul, stejně jako oba trestné hody. Do statistik si zapsal pouze zisk.

Boston prohrával pouze v úvodu, ve druhém poločase si vypracoval až dvacetibodové vedení a díky vítězství má druhé místo za Clevelandem pod kontrolou. Třetí Wizards ztrácejí tři týdny před koncem základní části na Celtics 2,5 zápasu.

"Věděli jsme, o co v zápase půjde a co nás čeká," řekl po svém vítězném návratu Thomas. "S nimi je to vždycky vyhecované, nikdy nechybí silácké řeči a podobné věci, které mají nahlodat vaši psychiku. Jsme basketbalisté a tohle špičkování, tuhle zábavu milujeme. Zvládli jsme to a odvedli jsme dobrou práci."

Washington táhly tradiční opory. Bradley Beal nastřílel 19 bodů a kapitán John Wall měl 16 bodů a k tomu devět asistencí.

"Byl to stejný zápas jako ten poslední. Opět padlo několik technických, ale jinak to byla férová a celkem čistá hra," uvedl Wall. "Byl to boj o lepší pozici pro play off. Věděli jsme, že to bude náročné, nic jsme si nedarovali, ale zároveň nikdo neudělal nic za hranou."

Vedoucí tým soutěže Golden State celkem jasně ovládl zápas v Oklahomě, kde zvítězil 111:95. Klay Thompson nastřílel 34 bodů, Stephen Curry 23 a oba dohromady proměnili 14 tříbodových střel.

Na druhé straně byl nejlepším střelcem se 17 body Victor Oladipo. Russell Westbrook nasbíral 15 bodů, osm doskoků a sedm asistencí, úspěšnost střelby z pole měl ale jen 25 procent.

Třetí tým Západní konference Houston zachránil v Denveru úspěšnou střelou až těsně před koncem James Harden, který k vítězství Rockets 125:124 přispěl 39 body a 11 asistencemi. Blake Griffin dal 30 bodů a dovedl Los Angeles Clippers k výhře nad New York Knicks 114:105.

Výsledky zápasů NBA
Boston - Washington 110:102 (za hosty Satoranský odehrál 7 minut)
Charlotte - Atlanta 105:90
Houston - Denver 125:124
Indiana - Utah 107:100
LA Clippers - New York 114:105
Oklahoma City - Golden State 95:111
Orlando - Philadelphia 112:109 po prodloužení

Reklama

Související témata: