Hlavní obsah

České basketbalistky odletěli na přípravu před MS

PRAHA

České basketbalistky zahájí přípravu na zářijové mistrovství světa na ostrově Džerba v Tunisku, kam v úterý odletělo z Brna dvanáct hráček společně s trenéry Janem Bobrovským a Luborem Blažkem. Cílem týdenního pobytu u moře je po více než měsíční dovolené první kondiční soustředění spojené s rehabilitací.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Ve výpravě chybí z opor Jana Veselá a Eva Vítečková. Obě se připravují na státnice na vysoké škole. "Budeme mít na programu hlavně běhání a posilování. Hráčky se v průběhu týdne postupně dostanou opět do přípravného tempa," řekl ČTK před odletem trenér Bobrovský.

Po návratu čeká basketbalistky přípravný blok v Brně, od 12. června pětidenní etapa v Luhačovicích a další brněnské soustředění. Na konci června odletí reprezentantky na dva turnaje do Číny, kde se vedle domácího výběru představí ještě Austrálie a Rusko. Po návratu z Asie dostanou hráčky až do konce července volno.

Další etapa tréninků začne opět v Brně, kde český tým od 8. do 10. srpna změří síly ve třech zápasech s Belgií, dalšími soupeři v přípravě pak budou Kanada a Lotyšsko. Od 28. srpna do 3. září se v Brně uskuteční turnaj za účasti Austrálie a Ruska.

Na šampionát do Brazílie odletí české basketbalistky 7. září. V prvním utkání na mistrovství se střetnou 12. září s Francií, o den později hrají s Kubou a 14. září s Tchaj-wanem.

Reklama