Hlavní obsah

Kluby hrozí vystoupením z volejbalové extraligy

PŘÍBRAM

Zástupci všech klubů extraligy volejbalistů rozhodli, že nepřihlásí své týmy do příštího ročníku soutěže, pokud se bude hrát podle návrhu správní rady svazu. Ta v minulém týdnu rozhodla, že zkrátí play-off a zruší baráž. O rozhodnutí mužské sekce Asociace volejbalových oddílů a klubů informoval ČTK její předseda Václav Velát.

Článek

"Pokud vedení ČVS nepřehodnotí své stanovisko k hracímu systému nejvyšší volejbalové soutěže, jsou zástupci oddílů připraveni se do ní nepřihlásit a založit vlastní soutěž," uvedl Velát v tiskové zprávě. AVOK zároveň požaduje, aby mu bylo svěřeno řízení extraligy. Letos se všechny vyřazovací série hrály na čtyři vítězství. Od příštího roku má být ale čtvrtfinále jen na dvě výhry, semifinále na tři a jen finále by zůstalo na čtyři vítězství.

S tím AVOK nesouhlasí a požaduje hrát všechna kola play off na čtyři vítězná utkání. "Došlo zcela jednoznačně ke zvýšení počtu vysoce atraktivních utkání, což potvrzuje jak návštěvnost, tak i ohlasy volejbalové veřejnosti," prohlásil Velát. "Neodborná a chybná rozhodnutí správní rady v minulosti vždy volejbalu uškodila," řekl Velát a jako příklad uvedl přednost poměru míčů před poměrem setů při určování pořadí.

Asociace odmítla i navržený přímý sestup do první ligy bez baráže, nelíbí se jí ani šestinásobné zvýšení poplatku za účast v extralize a neúčast zástupců AVOK ve správní radě svazu.

Předsedu svazu Antonína Lébla se dnes ČTK nepodařilo kontaktovat. Před týdnem řekl, že nový model má soutěže zatraktivnit. "Věříme, že způsobí zájem diváků i větší prostor pro medializaci. Navíc dochází i ke sjednocení modelů extraligy mužů i žen," prohlásil tehdy Lébl. Ženská část AVOK zatím o novém systému soutěže nejednala.

Reklama