Hlavní obsah

Basketbalisté Detroitu odvrátili první mečbol Miami

AUBURN HILLS

Basketbalisté Detroitu porazili v pátém utkání finále Východní konference NBA 91:78 Miami a odvrátili první hrozbu vyřazení. Tým Heat nicméně vede 3:2 na zápasy a postup do bojů o titul si může zajistit v pátek na vlastní palubovce.

Článek

V dresu Detroitu se blýskl osobním rekordem v play-off Chauncey Billups. Ale ani jeho 29 bodů by nebylo Pistons nic platných, pokud by se úřadující šampioni Východní konference nevrátili ke své největší zbrani - defenzivě. "Jejich obrana byla o kategorii výš. Hodně intenzivní," ocenil soupeře trenér Miami Pat Riley.

Jako příklad typické detroitské hry mohl sloužit zákrok čtyřnásobného nejlepšího obranáře soutěže Bena Wallace proti Shaquillu O'Nealovi ve třetí čtvrtině. Klíčový muž Detroitu znemožnil obrovitému pivotovi jeho typickou smeč do koše, což později označil za jeden z nejdůležitějších momentů zápasu, díky němuž Pistons získali sebevědomí. "Sami víte, že to byl faul. Tak mi nedávejte blbé otázky," reagoval popuzeně O'Neal na dotazy novinářů ohledně neproměněné šance.

Týmu z Floridy se vůbec nepovedl závěr zápasu, v poslední čtvrtině vedle O'Neala skóroval už jen Dwyane Wade. Také on ale zůstal tentokrát za očekáváním, nastřílených 23 bodů bylo o osm méně, než činil jeho střelecký průměr v předchozích čtyřech duelech série.

"Prostě jsme do toho šli tak agresivně, jak jsme si řekli, a hráli jsme typický basketbal Pistons," uvedl Billups, jenž se svými spoluhráči usiluje o třetí účast ve finále NBA za sebou. "Teď je ale tlak na Heat, doma jsou oni," řekl po zápase v Auburn Hills.

Finále Východní konference NBA:
Detroit - Miami 91:78
Nejvíce bodů: Prince 29, Billups 17, Hamilton 16 - Wade 23, O´Neal 19, Haslem a Walker 10.
Nejvíce doskoků: Hamilton 10, Prince a B. Wallace 7 - Haslem 10, Walker 8.
Nejvíce asistencí: Billups 10, Prince a Hunter 3 - Williams 6, Wade a Walker 4.
Stav série: 2:3.

Reklama

Související témata: