Hlavní obsah

Toronto - Cleveland 102:109Stav série 0:4Cleveland je ve finále konference NBA, Wizards sérii srovnali

Basketbalisté mistrovského Clevelandu zvítězili v Torontu 109:102, sérii ovládli 4:0 na zápasy a jsou prvním finalistou konference NBA. Washington Wizards vyrovnali v sérii s Bostonem na 2:2 po domácí výhře 121:102, k níž Tomáš Satoranský přispěl pěti body, jedním doskokem a jednou asistencí během pěti odehraných minut. Houston porazil San Antonio 125:104 a také srovnal na 2:2.

Foto: Nick Turchiaro, Reuters

Kyrie Irving z Clevelandu skóruje během čtvrtého zápasu proti Torontu.

Článek

Stejně jako v minulé sezóně Cleveland zvládnul první dvě kola play off bez jediné porážky. Po Indianě se nepodařilo protáhnout sérii s obhájci titulu ani Torontu.

Raptors i bez Kylea Lowryho sice v první čtvrtině čtvrtého zápasu vedli o 11 bodů, ale hostům vrátil klid Kyle Korver 16 body ve druhé části. Ve třetí Cavaliers vedli až o 16 bodů, na což domácí dokázali zareagovat a sedm minut před koncem se ještě jednou dostali do vedení. Jenže během tří minut Kyrie Irving dal 11 bodů, což Toronto zlomilo.

Cleveland k výhře tradičně vedl LeBron James s 35 body, devíti doskoky a šesti asistencemi, Irving skončil s 27 body a devíti asistencemi. Raptors nestačilo 23 bodů Sergeho Ibaky, 22 bodů DeMara DeRozana ani 20 bodů a 12 asistencí Coreyho Josepha.

Dva rozdílné poločasy nabídl čtvrtý zápase mezi Washingtonem a Bostonem. Hostující Celtics vedli v první půli i díky pěti trojkám Isaiaha Thomase už o 12 bodů. Wizards však nejprve vyšel závěr druhé čtvrtiny a ve třetí rozhodli famózní sérií 26:0. Ve druhé půli se svěřencům Scotta Brookse navíc podařilo udržet Thomase na pouhých dvou bodech.

Nejlepším střelcem Washingtonu byl s 29 body Bradley Beal, 27 bodů a 12 asistencí přidal John Wall. Satoranský se do hry dostal už v úvodu druhé čtvrtiny a brzy se prosadil košem s faulem. Po dvou minutách však opět střídal. Na hřiště se vrátil na poslední tři minuty za rozhodnutého stavu, přidal další koš a jeden proměněný trestný hod. Boston vedl Thomas s 19 body, Terry Rozier přidal 16 bodů.

Houston Rockets ve čtvrtém utkání ani jednou neprohrávali a od poloviny třetí čtvrtiny jasně kráčeli za vítězstvím. K druhé výhře v sérii jim pomohlo 19 trojek. James Harden řídil hru domácího týmu s 28 body a 12 asistencemi, náhradník Eric Gordon dal 22 bodů. Nejlepším střelcem hostů byl se 17 body Jonathon Simmons, o jeden médě dali Kawhi Leonard a LaMarcus Aldridge.

Výsledky 2. kola play off NBA:
Východní konference - 4. zápasy:
Toronto - Cleveland 102:109, konečný stav série 0:4
Washington - Boston 121:102 (za domácí Satoranský 5 bodů, 1 doskok, 1 asistence), stav série 2:2.
Západní konference - 4. zápas:
Houston - San Antonio 125:104, stav série 2:2.

Reklama

Související témata: