Hlavní obsah

Houston - San Antonio 75:114Stav série 2:4Basketbalisté San Antonia postupují v play off NBA, Houston končí

Basketbalisté San Antonia dál sní o vítězství v NBA. Ve druhém kole play off se jim povedlo dostat ze hry Houston, když vyhráli na jeho palubovce 114:75 a celou sérii tak ovládli poměrem 4:2 na zápasy.

Foto: Eric Christian Smith, ČTK/AP

Basketbalisté San Antonia Spurs vyhráli v play off NBA na palubovce Houstonu 114:75 a slaví postup do další fáze soutěže. Pro Houston sezóna skončila

Článek

Když se Parker ve druhém utkání s Houstonem zranil do konce sezony, málokdo věřil, že by se San Antonio mohlo v sérii dlouho udržet. Spurs se přesto po pěti zápasech ujali vedení 3:2. V šestém utkání kromě Parkera postrádali i dalšího klíčového hráče Leonarda, který si zranil kotník a koleno v pátém duelu. Svěřenci Gregga Popoviche však vyhráli první čtvrtinu čtvrtečního zápasu o sedm bodů a v dalším průběhu jejich náskok narůstal. V poločase Spurs vedli už o 19 bodů.

Zatímco hráči San Antonia podávali téměř bezchybný taktický výkon, Houstonu se nedařilo. Hlavní lídr Rockets James Harden se překvapivě netlačil do zakončení a za první čtvrtinu ani jednou nevystřelil. Zápas dokončil s 10 body, sedmi asistencemi a šesti ztrátami.

"Všechno to jde za mnou. Beru odpovědnost na sebe. Je to těžké, zvlášť když jsme prohráli šestý zápas doma. Ale stalo se, musíme jít dál," řekl Harden.

Hlavním lídrem Spurs byl LaMarcus Aldridge, který si 34 body vytvořil sezonní maximum, a přidal 12 doskoků. "Nastartoval nás. Říkal si o míč, dostával se do dobrých pozic. Samozřejmě skvěle přihrával," chválil hrdinu zápasu kouč Popovich

Jonathon Simmons poprvé nastoupil v play off v základní sestavě Spurs a připsal si 18 bodů. Nejlepším střelcem Houstonu byl Trevor Ariza s 20 body.

2. kolo play off NBA
Západní konference - 6. zápas
Houston - San Antonio 75:114, konečný stav série 2:4.

Reklama

Související témata: